Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Νέα short από ξένο fund σε δύο ελληνικές τράπεζες

Σε αύξηση των καθαρών αρνητικών της θέσεων σε δύο συστημικές ελληνικές τράπεζες προχώρησε  η εταιρία Oceanwood Capital Management LTD, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Στόχος της επενδυτικής εταιρίας ήταν και πάλι η Eurobank, στην οποία αύξησε τις short θέσεις της με πωλήσεις στις 1 και 4 Φεβρουαρίου, οδηγώντας το net short  position της, σε 1,20%. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη αρνητική της θέση στη Eurobank ήταν 1,02%.

Η Eurobank έχει αποτελέσει τον επίκεντρο των επιθέσεων των ξένων fund στις ελληνικές τράπεζες από την αρχή του έτους. Οι ανοικτές πωλήσεις στη μετοχή της, έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Η Oceanwood προχώρησε επιπλέον σε άυξηση της αρνητικής της θέσης στην Εθνική Τράπεζα, με πωλήσεις που διαμορφώνουν την καθαρή αρνητική της θέση στο 0,60%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι καθαρές αρνητικές θέσεις σε ελληνικές εταιρίες διαμορφώνονται ως εξής: