Πρόεδρος και CEO του ομίλου Cosmote Telekom
Αποδίδουν καρπούς οι στρατηγικές επιλογές του Κώστα Νεμπή, οι οποίες και οδηγούν στη νέα εποχή των ψηφιακών υπηρεσιών, θωρακίζοντας παράλληλα την ηγετική θέση στην Ελλάδα του ομίλου Cosmote Telekom – όπως είναι από την περασμένη άνοιξη το νέο brand του ΟΤΕ.
Ο Πρόεδρος και CEO «κτίζει» με συνέπεια και ορθολογισμό το… μέλλον του ομίλου. Στηριζόμενος στα 600 εκατ. ευρώ που επενδύονται ετησίως σε οπτική ίνα, 5G και ICT έργα.
Η περσινή, σημαντική συμφωνία για την ανάληψη του συνόλου του μερικώς επιδοτούμενου έργου Ultra-Fast Broadband, δίνει τη δυνατότητα στην Cosmote να αυξήσει περαιτέρω την κάλυψη της χώρας με τα δίκτυα νέας γενιάς. Στόχος, να φέρει την οπτική ίνα σε περίπου 3,5 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέχρι το 2030 – με έμφαση αυτή τη φορά στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές.
Επίσης ο Κώστας Νεμπής προχώρησε στην ουσιαστική ενδυνάμωση της συνεργασίας με τον μητρικό γερμανικό όμιλο Telekom. Απόρροια της οποίας ήταν η διαμόρφωση της ενιαίας εμπορικής μάρκας Cosmote Telekom, που «παντρεύει» το ελληνικό με το παγκόσμιας απήχησης brand.
Το γεγονός αυτό, όπως ο ίδιος τόνισε, «μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες. Στόχος μας δεν είναι μόνο να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής, αλλά να τις ξεπεράσουμε».
Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται τόσο το νέο προϊόν των πολλαπλών υπηρεσιών Magenta One, όσο και η καινοτόμα πλατφόρμα Magenta AI, που προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε ένα σύνολο εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.
Πέραν τούτων, ο Κώστας Νεμπής ολοκλήρωσε πέρυσι την πώληση της Telekom Romania. Μιας θυγατρικής που «έκαιγε μετρητά» και, κατά συνέπεια, η εκχώρησή της θα ενισχύσει εφεξής τις ταμειακές ροές του Ομίλου.
Ο ίδιος υπέγραψε και το project, με το οποίο η Cosmote κατόπιν συμφωνίας με τη Lamda θα αναλάβει να διαμορφώσει στο Ελληνικό τεχνολογικές υποδομές «έξυπνης πόλης»
Στο 9μηνο του 2025, τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 552,5 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 19,5%. Βασιζόμενα στο αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία, ευρυζωνικότητα, συνδρομητική τηλεόραση και συνδυαστικά πακέτα.
Οι χρηματικές διανομές στο πλαίσιο της ανταμοιβής των μετόχων ανήλθαν πέρυσι σε 337,8 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 153 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για αγορές ιδίων μετοχών.
Ο τηλεπικοινωνιακός Όμιλος έγινε πέρυσι και χορηγός ονοματοδοσίας του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ, που αποκαλείται πλέον Telekom Center Athens.
Σε ό,τι αφορά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό στην αγορά, που σηματοδοτείται από την είσοδο της ΔΕΗ, αλλά και εξωτερικών «παικτών», ο Κώστας Νεμπής απαντά με νόημα: «Τους σεβόμαστε όλους, αλλά δεν τους φοβόμαστε».