Διευθύνων Σύμβουλος Ευρώπη Holdings, Αντιπρόεδρος Intracom

Ο υπερδραστήριος και πολύπλευρα κινητικός manager Γιάννης Παπαβασιλείου αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα επιβεβαίωσης της… ρήσης του Βολταίρου: «Εάν διαθέτεις ικανότητες, δεν έχεις ανάγκη από προγόνους».

Πτυχιούχος των Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, δεν βρήκε στρωμένη την επαγγελματική του διαδρομή. Τη χάραξε ο ίδιος με τη «φλόγα» του αυτοδημιούργητου και τη συνέπεια του αποτελεσματικού.

Ιδρυτής της KPC Finance, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών σε ένα ευρύ φάσμα του χρηματοοικονομικού τομέα, o Γιάννης Παπαβασιλείου μετράει 25 χρόνια ευδόκιμης θητείας στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς.

Δεξί χέρι του Σωκράτη Κόκκαλη, ο έμπειρος τεχνοκράτης είναι σήμερα Αντιπρόεδρος της Intracom Holdings, αλλά και Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπη Holdings. Κατέχει παράλληλα και θέση εκτελεστικού μέλους στο Δ.Σ. της Real Consulting, συμφερόντων του Νίκου Β. Βαρδινογιάννη.

Στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, ο Γιάννης Παπαβασιλείου διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο σε ευρείας κλίμακας συναλλαγές και επιχειρηματικές συμφωνίες. Με μοχλό και την KPC Finance, διαχειρίστηκε συμβουλευτικά τις κρίσιμες πτυχές του σύνθετου deal εξαγοράς της αμερικανικής Bally’s Interactive από την Intralot. Στο πλαίσιο αυτό και μέσω ομολογιακών εκδόσεων υψηλής εξασφάλισης, αντλήθηκαν 1,36 δισ. ευρώ από διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια και θεσμικούς δανειστές. Επίσης, υλοποιήθηκε συμφωνία χρηματοδότησης 200 εκατ. ευρώ από κοινοπραξία ελληνικών, συστημικών, τραπεζών, ενώ «κλείδωσε» και ανακυκλούμενη πίστωση 160 εκατ. ευρώ. Το «παζλ» με φόντο την Intralot συμπληρώθηκε με την κεφαλαιακή αύξηση των 429 εκατ. ευρώ.

Πέραν τούτων, ο Γιάννης Παπαβασιλείου είχε σημαντική συμβολή και στη διαχείριση των αναπτυξιακών κινήσεων της Ευρώπη Holdings, κύρια στοιχεία των οποίων αποτέλεσαν πέρυσι: 1) Οι εξαγορές δύο ασφαλιστικών εταιρειών (ΝΑΚ και Άμυνα) έναντι 37,1 εκατ. ευρώ, 2) η απόκτηση του 50% της Alpha Insurance Brokers στη Ρουμανία, 3). η επιτυχημένη ολοκλήρωση της κεφαλαιακής αύξησης των 68,3 εκατ. ευρώ. Κινήσεις που έρχονται να αναβαθμίσουν τις προοπτικές του επιχειρηματικού Ομίλου, ελεγχόμενου κατά 40% από την Intracom.

Από την άλλη πλευρά και σε ό,τι αφορά τη Real Consulting, ο Γιάννης Παπαβασιλείου είχε συμβουλευτικό ρόλο στην περυσινή μετάταξη της τεχνολογικής εταιρείας από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του χρηματιστηρίου.

Επιπρόσθετα η KPC Finance, στην οποία ο ίδιος είναι Senior Partner, παρείχε υπηρεσίες συμβούλου στην αλυσίδα street food Jackaroo, της οποίας το 60% εξαγοράστηκε πέρυσι έναντι 10 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Vivartia.

Η εταιρεία του ενεργεί και ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Ten Brinke Greece σε επενδύσεις real estate άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Αν μη τι άλλο, όλα αυτά έρχονται να πιστοποιήσουν την επιδραστικότητα του 49χρονου Γιάννη Παπαβασιλείου, που όταν βρίσκει χρόνο δεν παραλείπει να παρακολουθεί τους αγώνες της αγαπημένης του ΑΕΚ.