• Portraits.gr

    Vacheron Constantin Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin με μπλε καντράν: Παλιομοδίτικο, αλλά ξεχωριστό


    H τέταρτη εκτέλεση του Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin της Vacheron Constantin με μπλε καντράν δίνει συνέχεια σε μία σειρά που βρίσκεται στη συλλογή της εταιρείας εδώ και οκτώ χρόνια.

    Όπως και δύο από τις προηγούμενες εκδόσεις, έτσι και το Vacheron Constantin Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin With Blue Dial διαθέτει κάσα από ροζ χρυσό που είναι αρκετά μεγάλη σε διάμετρο, στα 41 χιλιοστά, αλλά εξαιρετικά λεπτή.

    Ο μηχανισμός του ρολογιού δε μας είναι άγνωστος: είναι η καλίμπρα 1120 QP, με ένδειξη μήνα για τέσσερα χρόνια, συνυπολογίζοντας τα δίσεκτα έτη, ενώ ενδείξεις υπάρχουν ακόμα για ημέρα, ημερομηνία και φάση του φεγγαριού. Το μέσο απόθεμα ενέργειας του μηχανισμού κυμαίνεται στις 40 ώρες, ενώ η συχνότητά του είναι ασυνήθιστη, στα 19.800 vph.

    Ο συνδυασμός του μπλε καντράν με τον ροζ χρυσό δεν είναι κάτι καινούργιο για τη Vacheron Constantin, που το έχει κάνει και σε άλλα μοντέλα της. Είναι ένας όμορφος συνδυασμός που δίνει μια νεανική ενέργεια στη σειρά Patrimony, που κατά γενική ομολογία είναι μία συντηρητική σειρά. Πιθανόν, όπως αναφέρει το Hodinkee, πρόκειται για μία προσπάθεια της εταιρείας να προσελκύσει νεότερους σε ηλικία πελάτες.

    Αν και δεν είναι το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά perpetual calendar που κυκλοφορεί στην αγορά το ρολόι αυτό περιέχει έναν ιδιαίτερα διακεκριμένο μηχανισμό σε μία κάσα με κλασικό στυλ, από μία εταιρεία που ειδικεύεται στο να κατασκευάζει ρολόγια με τον παλιομοδίτικο τρόπο. Και σίγουρα υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που το εκτιμούν αυτό απεριόριστα.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Vacheron Constantin
    Μοντέλο: Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin With Blue Dial
    Αριθμός αναφοράς: 43175/000R-B519
    Διάμετρος: 41 mm
    Πάχος: 8,9 mm
    Υλικό κάσαςΡοζ χρυσός 18k 5N
    Χρώμα καντράν: Μπλε σκούρο
    ΦωτισμόςΌχι
    Αντοχή στο νερό: 3 bar
    Λουράκι/μπρασελέΣκούρο μπλε κροκό λουρί

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: Vacheron Constantin Caliber 1120 QP
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, perpetual calendar (μέρα της εβδομάδας, ημερομηνία, ένδειξη 48 μηνών με ειδική ένδειξη δισεκτου έτους), φάση φεγγαριού
    Διάμετρος: 29,6 mm
    Πάχος: 4,05 mm
    Απόθεμα ενέργειας: 40 ώρες
    ΚούρδισμαΑυτόματο
    Συχνότητα: 19.800 vph

    Τιμή και Διαθεσιμότητα

    Τιμή: 78.000 δολάρια
    ΔιαθεσιμότηταΚαλοκαίρι 2019



    ΣΧΟΛΙΑ