• Portraits.gr

    Το Omega De Ville Trésor 40mm με χειροκίνητη καλίμπρα πιστοποιημένη με Master Chronometer


    Πριν από λίγους μήνες η Omega κυκλοφόρησε ένα Trésor σε περιορισμένη έκδοση, γιορτάζοντας την 125η επέτειό της, όμως δεν έλαβε πολλή δημοσιότητα, καθώς την ίδια μέρα η εταιρεία είχε ανακοινώσει την επαναφορά της παραγωγής της καλίμπρας 321, και όλα τα βλέμματα στράφηκαν εκεί. Εκείνο το Trésor ήταν χρυσό και με μία νέα καλίμπρα, την 8929, που είναι ο πρώτος χειροκίνητος μηχανισμός που εξασφαλίζει πιστοποίηση Master Chronometer.

    Τώρα, έχουμε πέντε νέα ρολόγια στη σειρά Trésor με τον ίδιο κατά βάση σχεδιασμό και τον ίδιο εξαιρετικό μηχανισμό. Δύο από τα μοντέλα είναι διαθέσιμα σε ατσάλινη κάσα (με λευκό ή μπλε καντράν), δύο ακόμα σε χρυσό (με γκρι ή λευκό καντράν), ενώ το πέμπτο διαθέτει διαμαντένια στεφάνη, με κάσα από ατσάλι και μπλε καντράν. Όλα είναι διαμέτρου 40 χιλιοστών με κλασικό layout τριών δεικτών και ένδειξη ημερομηνίας στο κάτω μέρος τους, σε χρώμα ταιριαστό με αυτό του καντράν.

    Όμως αν και ο σχεδιασμός τους είναι κλασικός, παρ’ όλα αυτά καταφέρνουν και ξεχωρίζουν από το πλήθος. Κάθε λεπτομέρεια φαίνεται προσεγμένη στην εντέλεια, με τις ενδείξεις στα καντράν να είναι σαφείς και να διαβάζονται εύκολα.

    Και μπορεί τα ρολόγια να είναι πολύ όμορφα από αισθητικής άποψης, όμως ιδιαίτερα αξιόλογος είναι και ο μηχανισμός που βρίσκεται στην «καρδιά» τους: είναι η χειροκίνητη καλίμπρα 8910 (8929 στα χρυσά μοντέλα), πιστοποιημένη με Master Chronometer και με τελειώματα από αυτά που χαρακτηρίζουν την Omega τα τελευταία χρόνια.

    Τα μοντέλα με ατσάλινη κάσα ξεκινούν από τα 6.500 δολάρια, ενώ αυτά με χρυσή φτάνουν μέχρι τα 15.000 δολάρια, μία διόλου άσχημη τιμή για ρολόγια με τέτοιες προδιαγραφές.

    Όπως επισημαίνει το Hodinkee, τα ρολόγια αυτά θυμίζουν την εκδοχή του Trésor που είχε κυκλοφορήσει πριν από πέντε χρόνια, με τη σημαντική διαφορά ότι εκείνη η εκδοχή δεν ήταν πιστοποιημένη με Master Chronometer.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Omega
    Mοντέλο: De Ville Trésor 40mm
    Αριθμός αναφοράς: 435.18.40.21
    Διάμετρος: 40 mm
    Πάχος: 10,07 mm (ατσάλι), 10,82 mm (χρυσός)
    Υλικό κάσαςΑνοξείδωτο ατσάλι, κίτρινος χρυσός ή χρυσός sedna
    Χρώμα καντράνΑσημί ή μπλε (ατσάλι), λευκό (κίτρινος χρυσός), γκρι (χρυσός sedna)
    ΦωτισμόςΌχι
    Αντοχή στο νερό: 30 μέτρα
    Λουράκι/ΜπρασελέΔερμάτινο λουράκι

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: Master Co-Axial 8910 (ατσάλι) and Master Co-Axial 8929 (χρυσός)
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, ημερομηνία
    Διάμετρος: 29 mm
    Απόθεμα ενέργειας: 72 ώρες
    ΚούρδισμαΧειροκίνητο
    Συχνότητα: 3,5 Hz (25.200 vph)
    Πιστοποιημένος με METAS Master Chronometer
    Ανθεκτικός σε μαγνητικά πεδία έως 15.000 gauss

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Τιμή: 6.500 δολάρια (ανοξείδωτο ατσάλι χωρίς διαμάντια), 11.800 δολάρια (ανοξείδωτο ατσάλι με διαμάντια), 15.000 δολάρια (κίτρινος χρυσός και χρυσός sedna)
    ΔιαθεσιμότηταΑύγουστος 2019.



    ΣΧΟΛΙΑ