• Portraits.gr

    Το Bellytanker Bronze της Bell & Ross που ξεχώρισε στην έκθεση Baselworld


    Ένα από τα ρολόγια που κέρδισαν τις εντυπώσεις στην έκθεση Baselworld 2019 ήταν ο χρονογράφος Bellytanker Bronze της Bell & Ross, που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά.

    Η κάσα του ρολογιού είναι κατασκευασμένη από κράμα χαλκού και αλουμινίου, όμως σε αντίθεση με τα περισσότερα ρολόγια από χαλκό, εδώ η εταιρεία υποστηρίζει πως η κάσα δεν οξειδώνεται και δεν αλλάζει χρώμα με το πέρασμα του χρόνου. Αν και η Bell & Ross δεν έχει δώσει λεπτομέρειες ως προς το πώς γίνεται αυτό, πιθανότατα η κάσα είναι καλυμμένη με ένα στρώμα βερνικιού που αποτρέπει την οξείδωση.

    Η κάσα είναι διαμέτρου 41 χιλιοστών, αναδίδοντας μία vintage αίσθηση, ενώ το ρολόι είναι ανθεκτικό στο νερό έως και τα 100 μέτρα. Το μαύρο λουρί είναι από δέρμα αγελάδας, με χάλκινη αγκράφα.

    Γύρω από το καντράν ξεχωρίζει ο μαύρος δακτύλιος με τους χρυσούς αριθμούς, ενώ στο καντράν είναι έξυπνη η επιλογή της εταιρείας να τοποθετήσει λεπτούς δείκτες και ο συνδυασμός των χρωμάτων εκπέμπει μία ευπρόσδεκτη θέρμη, ενώ ταιριάζει όμορφα σε ένα ελαφρώς μαυρισμένο χέρι. Ίσως θα μπορούσε να λείπει η ένδειξη της ημερομηνίας κάτω δεξιά, αν και μάλλον περνά σχετικά απαρατήρητη.

    Ο μηχανισμός που τροφοδοτεί τον χρονογράφο είναι ο BR-CAL.301, με απόθεμα ενέργειας 42 ωρών. Χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, είναι αρκετά αξιόπιστος.

    Όπως σημειώνει το Fratello Watches, είναι εντυπωσιακό το πώς τα δίχρωμα, χρυσά και δίχρωμα με χρυσό ρολόγια έχουν επανέλθει στη μόδα, και δεν είναι σαφές αν το κοινό πραγματικά τα ζητούσε ή αν απλά οι εταιρείες αισθάνθηκαν την ανάγκη να προωθήσουν κάτι νέο που το κοινό εν τέλει αποφάσισε να αποδεχθεί. Το Bellytanker Bronze αποτελεί μία ελαφρώς διαφορετική πρόταση με τη μοναδική του κάσα, αν και μοιάζει κάπως σε ένα άλλο νέο ρολόι που είδαμε στην έκθεση Baselworld, το Black Bay Chronograph Steel & Gold της Tudor. Το εντυπωσιακό είναι ότι παρά το γεγονός ότι το ρολόι της Tudor χρησιμοποιεί δικό της μηχανισμό και έχει ένα πιο ισχυρό όνομα, στη όψη το Bellytanker Bronze είναι μάλλον πιο ελκυστικό. Και με την τιμή του στα 4.900 ευρώ, για περιορισμένο αριθμό 999 κομματιών, σίγουρα δε λογίζεται ως φθηνό, είναι όμως ένα πολύ όμορφο ρολόι.



    ΣΧΟΛΙΑ