• Portraits.gr

    Το ασυνήθιστο Patek Philippe 5212A Calatrava Weekly Calendar


    Το νέο ρολόι Calatrava Weekly Calendar με αριθμό αναφοράς 5212Α-001 είναι κάτι έξω από τα συνηθισμένα για την Patek Philippe.

    Αντί για κάποιο πολύτιμο μέταλλο, όπως συνηθίζεται στα Calatrava, η κάσα του 5212Α είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι. Επίσης, πέρα από τη μέρα της εβδομάδας και την ημερομηνία, το 5212Α δείχνει και τον αριθμό της εβδομάδας την οποία διανύουμε. Οι εβδομάδες είναι αριθμημένες με βάση το ISO 8610, που ορίζει ότι η πρώτη πλήρης εβδομάδα του έτους ξεκινά από τη Δευτέρα, και όχι από την Κυριακή, καθώς και ότι η πρώτη πλήρης εβδομάδα του έτους είναι αυτή που περιλαμβάνει την 4η Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες χρονιές θα υπάρχουν 53 εβδομάδες σε ένα έτος, αντί για τις συνήθεις 52, κάτι το οποίο λαμβάνεται υπόψη στο συγκεκριμένο ρολόι.

    Ο νέος μηχανισμός που δημιούργησε η εταιρεία για το ρολόι είναι η καλίμπρα 26-330, βασισμένη στην αυτοκουρδιζόμενη καλίμπρα 324. Έχει διάμετρο 26,6 χιλιοστών και πάχος 4,82 χιλιοστών, με λειτουργία ημερολογίου.

    Η ανακοίνωση αυτού του ρολογιού έρχεται σε μία περίοδο που η σειρά Calatrava υστερεί στις πωλήσεις, όπως και άλλα ρολόγια με πολύπλοκους μηχανισμούς, καθώς η ζήτηση για πιο σπορ ρολόγια βρίσκεται στα ύψη. Σημαντικό μέρος της στρατηγικής της Patek Philippe, σύμφωνα με το Hodinkee, φαίνεται πως είναι να κάνει τα στρογγυλά και πολύπλοκα ρολόγια της να μοιάζουν λιγότερο πολυτελή. Όπως για παράδειγμα το 5172G που ανακοινώθηκε πρόσφατα, με μία vintage κάσα και καντράν.

    Το 5212Α είναι πιθανόν το πρώτο στρογγυλό ρολόι στη σύγχρονη ιστορία της Patek Philippe με ατσάλινη κάσα που δεν θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση. Κι αυτό γιατί δε φαίνεται να απευθύνεται στους συλλέκτες, αλλά στο ευρύτερο κοινό. Μένει να δούμε αν το σαφές ενδιαφέρον της αγοράς για ατσάλινα, λιγότερο αυστηρά ρολόγια θα μεταφραστεί σε ενθουσιασμό για το νέο δημιούργημα της εταιρείας.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Patek Philippe
    Μοντέλο: Calatrava Weekly Calendar
    Αριθμός αναφοράς: 5212A-001
    Διάμετρος : 40 mm
    Πάχος: 10,79 mm
    Υλικό κάσαςΑνοξείδωτο ατσάλι
    Χρώμα καντράνΑσημί με μαύρη γραμματοσειρά με βάση τον γραφικό χαρακτήρα του σχεδιαστή
    Αντοχή στο νερό: 30 μέτρα
    Λουράκι/ΜπρασελέΧειροποίητο λουράκι από δέρμα

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: 26-330 S C J SE
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, ημερομηνία, μέρα εβδομάδας, αριθμός εβδομάδας
    Διάμετρος: 26,6 mm
    Πάχος: 4,82 mm
    Απόθεμα ενέργειαςΚατ’ ελάχιστον 35, μέγιστο 45 ώρες
    ΚούρδισμαΑυτόματο
    Συχνότητα: 4 Hz (28.800 vph)

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Τιμή: 29.500 ελβετικά φράγκα
    ΔιαθεσιμότηταΔεν έχει ανακοινωθεί ακόμα
    Περιορισμένη έκδοση: Όχι, κανονική παραγωγή.



    ΣΧΟΛΙΑ