• Portraits.gr

    Το απλό, αλλά εξαιρετικό Vacheron Constantin Traditionnelle Manual-Winding Collection Excellence Platine


    Η σειρά Collection Excellence Platine είναι μία ειδική κολεξιόν ρολογιών την οποία ξεκίνησε το 2006 η Vacheron Constantin, στην οποία από καιρού εις καιρόν κυκλοφορούν διάφορα ρολόγια σε περιορισμένη έκδοση. Κοινό χαρακτηριστικό τους, η πλατίνα.

    Και δεν εννοούμε μόνο κάσες από πλατίνα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και πλατινένια καντράν, πλατινένιες κορώνες, πλατινένιες αγκράφες ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να κατασκευαστεί από πλατίνα. Η σειρά αυτή είναι πραγματικά μία ωδή στο πολύτιμο μέταλλο.

    Το νέο Traditionnelle Manual-Winding Collection Excellence Platine, η νεότερη προσθήκη σε αυτήν τη σειρά, δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό στην όψη, κι όμως με την πρώτη ματιά αισθάνεσαι πως βλέπεις κάτι το ξεχωριστό, χωρίς να καταλαβαίνεις τι είναι αυτό. Η κάσα είναι διαμέτρου 38 χιλιοστών και πάχους μόλις 7,77 χιλιοστών, ενώ το όμορφο πλατινένιο καντράν γίνεται όλο και πιο όμορφο όσο το κοιτάζεις.

    Τα μοναδικά ορατά μεταλλικά εξαρτήματα του ρολογιού που δεν είναι κατασκευασμένα από πλατίνα είναι οι δείκτες και οι ενδείξεις ώρας, που είναι από λευκό χρυσό. Μάλιστα, οι δείκτες είναι κατασκευασμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού το ένα τους μισό να φαίνεται πιο σκούρο από το άλλο, μία λεπτομέρεια που προσδίδει μία ιδιαίτερη αίσθηση στο ρολόι.

    Η καλίμπρα του ρολογιού είναι η Vacheron Constantin Caliber 4400 AS, ένα κλασικός και παραδοσιακός χειροκίνητος μηχανισμός με απόθεμα ενέργειας 65 ωρών, που θα νόμιζε κανείς από την όψη του ότι είναι κάποιος μηχανισμός του 18ου αιώνα, αν δε λειτουργούσε με συχνότητα 4 Hz, αντί για τα παλαιότερα 2,5-3 Hz.

    Η απλότητα και το αυστηρό design του ρολογιού αυτού το καθιστούν ιδανικό για καθημερινή χρήση, ενώ η πλατίνα του δίνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, και ίσως από όλα τα ρολόγια που έχει κυκλοφορήσει η Vacheron Constantin στη σειρά αυτή, το συγκεκριμένο να είναι αυτό που ενσωματώνει καλύτερα τη λογική της πλατίνας.

    Το Traditionnelle Manual-Winding Collection Excellence Platine θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2019 σε περιορισμένη έκδοση 75 κομματιών, με τιμή στα 35.200 δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ