• Portraits.gr

    Τα ρολόγια που όλοι θα θέλαμε να φορέσουμε (και ίσως να μην τολμάμε…)


    Το τι θεωρεί ο καθένας από μας «τέλειο» ρολόι χειρός διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Άλλοι τα προτιμούν μεγάλα και επιβλητικά, άλλοι λεπτά και διακριτικά. Άλλοι θέλουν χρυσά, άλλοι δερμάτινα. Όλοι όμως δεν μπορούν παρά να εκτιμήσουν τα παρακάτω ρολόγια χειρός, που το καθένα, για τους δικούς του λόγους, έχει κάτι το ιδιαίτερο και αριστουργηματικό – τουλάχιστον όπως τα βλέπουν οι συντάκτες του hodinkee.com.

    Bulgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic

    To Bulgari Octo Finissimo ήταν ήδη ένα πολύ ιδιαίτερο ρολόι, με το μεγάλο του μέγεθος που ενδεχομένως να ξενίζει κάποιες κυρίες, όμως φέτος η Bulgari ξεπέρασε τον εαυτό της με το Octo Finissimo Tourbillon Automatic, το οποίο έσπασε τρία ρεκόρ: είναι το πιο λεπτό αυτόματο ρολόι στον κόσμο, το πιο λεπτό αυτόματο τουρμπιγιόν στον κόσμο και το πιο λεπτό τουρμπιγιόν στον κόσμο. Ιδανικό για όσους αγαπούν τα μεγάλα καντράν και τους αρέσουν τα τουρμπιγιόν. Και φυσικά διαθέτουν τα 101.800 ευρώ που στοιχίζει.

    Α. Lange & Söhne Triple Split

    Ακολουθώντας την παράδοση των χειροκίνητων χρονογράφων του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, όπως του Longines 13ZN, το ρολόι αυτό είναι η αποθέωση αυτής της τάσης. Αριστοτεχνικά κατασκευασμένο, βαθύ και σύνθετο, το Triple Split έχει διάμετρο 43,2 χιλιοστών και πάχος 15,6 χιλιοστών, ενώ η τιμή του είναι στα 127.000 ευρώ.

    Rolex Rainbow Daytona

    Αυτό που κάνει τη Rolex να ξεχωρίζει είναι το υψηλό επίπεδο ποιότητας σε ό,τι κι αν φτιάχνει, ακόμα κι αν κάποιο από τα ρολόγια της δεν ταιριάζει στο στυλ μας. Η τελειότητα που αποπνέει το Rainbow Daytona με την πολυχρωμία του και τον συνδυασμό των χρωμάτων με τη διακόσμηση στις άκρες του μπρασελέ θα εκπλήξει ακόμη και τον πιο απαιτητικό άνθρωπο. Η τιμή του; 83.600 ευρώ.

    Audemars Piguet Royal Oak In Frosted Gold

    Ναι, ίσως δεν του φαίνεται από τη φωτογραφία, όμως το φινίρισμα αυτού του ρολογιού είναι πραγματικά απίστευτο, ειδικά στο χρυσαφί χρώμα. Ένα πραγματικά ξεχωριστό ρολόι, που στοιχίζει 42.800 ευρώ.

    Panerai Radiomir 1940s 3 Days Acciaio

    Το ρολόι αυτό είναι ό,τι ακριβώς αγαπούν στην Panerai οι πιστοί θαυμαστές της: το κλασικό καντράν Radiomir και το κλασικό ιταλικό ντιζάιν. Είναι βέβαια ιδιαίτερα μεγάλο, με διάμετρο 47 χιλιοστών, και μπορεί κανείς να αισθανθεί ότι δεν είναι εκείνος που φοράει το επιβλητικό αυτό ρολόι, αλλά ότι το ρολόι «φοράει τον ιδιοκτήτη του». Πρόκειται όμως για ξεχωριστό κομμάτι, το οποίο στοιχίζει 8.450 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συλλέγοντας παλιά ρολόγια κατάδυσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η Rolex σάς προκαλεί να καταστρέψετε το ρολόι σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Tο Rolex που έκανε τον γύρο του κόσμου με ιστιοφόρο χωρίς να σταματήσει πουθενά

    Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα



    ΣΧΟΛΙΑ