• Portraits.gr

    Τα άγρια ζώα εμπνέουν την Vacheron Constantin


    Πρόσφατα η Vacheron Constantin παρουσίασε μία νέα κολεξιόν ρολογιών υπό τον τίτλο Mécaniques Sauvages από το τμήμα της Les Cabinotiers, το οποίο απασχολεί τους πιο ταλαντούχους ωρολογοποιούς της εταιρείας και πάντα μας δίνει μοναδικής αισθητικής ρολόγια.

    Η συλλογή Mécaniques Sauvages είναι εμπνευσμένη από άγρια ζώα: ρινόκεροι, μαϊμούδες, τίγρεις, αετοί και άλλα ζώα της άγριας φύσης φιγουράρουν στα ρολόγια της σειράς, που αποτελείται από περισσότερα από 20 διαφορετικά, μοναδικά κομμάτια. Πολλά από αυτά πουλήθηκαν αμέσως σε συλλέκτες, και τα ρολόγια που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι αυτά που έμειναν. Είναι φανερή η υψηλής αισθητικής δουλειά που έχει γίνει σε όλα.

    Les Cabinotiers Caliber 2755 Eagle

    Κάσα 44 χιλιοστών από ροζ χρυσό. Ένα ιδιαίτερα περίτεχνο ρολόι, με μία εξαιρετική απόδοση ενός αετού που ανοίγει τα φτερά του στα πλαϊνά.

    Με την πρώτη ματιά μοιάζει με ένα κλασικό, έντονα περίπλοκο ρολόι της Vacheron Constantin.

    H κάσα δημιουργήθηκε σε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος, και ο χαράκτης άρχισε να αφαιρεί χρυσό για να φτιάξει τα φτερά και να δημιουργήσει την εικόνα του αετού στη δεξιά πλευρά του ρολογιού.

    Παρατηρήστε τη λεπτομέρεια στην αριστερή πλευρά, λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα έγιναν στο χέρι και χρειάστηκε πάνω από ένας μήνας δουλειάς για να ολοκληρωθεί.

    Και η πίσω όψη του ρολογιού είναι χάρμα ιδέσθαι, με υπέροχο τελείωμα.

    Το όμορφο μπλε καντράν του ρολογιού.

    Το Calibre 2755 Eagle μοιάζε μεγάλο στο χέρι, αλλά σίγουρα ξεχωριστό.

    Les Cabinotiers Grisaille Rhinoceros

    Αισθητικά αυτό το ρολόι ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη, σε άλλο επίπεδο. Το σχέδιο του ρινόκερου λαμπυρίζει στο φως και μοιάζει με μία εξαιρετικής ποιότητας ασπρόμαυρη φωτογραφία.

    Η λεπτομέρεια είναι απίστευτη και αναδεικνύεται από το καντράν που δεν έχει άλλη λειτουργία πέραν της ώρας, σε μία κάσα 40 χιλιοστών.

    Και το πίσω μέρος της κάσας είναι επίσης απλό στο σχεδιασμό.

    Διακριτικό και όμορφο, με ροζ χρυσό 18 καρατίων, δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από ένα Vacheron Constantin.

    Πραγματικά, βλέποντάς το στο φως θα ορκιζόταν κανείς ότι πρόκειται για ασπρόμαυρη φωτογραφία. Είναι σπάνιο το βάθος και η ανάλυση του σχεδίου, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως έχει γίνει με το χέρι.

    Les Cabinotiers Minute Repeater Tourbillon Perpetual Calendar

    Πέρα από αετούς και ρινόκερους, η Les Cabinotiers κατασκευάζει και εξαιρετικά πιο περίπλοκα ρολόγια, όπως αυτό το τουρμπιγιόν.

    Με διάμετρο κάσας 44,5 χιλιοστών σε ροζ χρυσό, είναι μία πιο σύγχρονη εκδοχή ενός κλασικού ρολογιού με πολλές δυνατότητες. Περιλαμβάνει επαναλήπτη λεπτού, τουρμπιγιόν και ημερολόγιο.

    Αν και λειτουργεί με τον απίθανο μηχανισμό 1756, το ρολόι έχει πάχος μόνο 13,65 χιλιοστών.

    Ο εξωτερικός δακτύλιος καθρεφτίζει, οι λεπτομέρειες συναρπάζουν, ενώ οι δείκτες είναι έξυπνα σχεδιασμένοι για να διαβάζεται εύκολα η ώρα.

    Les Cabinotiers Mysterious Animals Monkey

    Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος: ένα πραγματικά “άγριο” ρολόι, με τρισδιάστατο καντράν που περιλαμβάνει μία εκπληκτική απεικόνιση μίας μαϊμούς.

    Το φόντο με τη ζούγκλα και η μπανάνα είναι από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων, ενώ η μαϊμού από λευκό χρυσό 18 καρατίων. Τα τέσσερα ανοίγματα δείχνουν την ώρα, τα λεπτά, τη μέρα και την ημερομηνία.

    Η καλίμπρα 2460 G4 λάμπει μέσα από το πίσω μέρος του ρολογιού.

    Η κάσα είναι διαμέτρου 40 χιλιοστών, όμως σε αυτήν την περίπτωση είναι κατασκευασμένη από πλατίνα.

    Όσο μοναδικό δείχνει, άλλο τόσο μοναδικό είναι και στο χέρι. Όσο πιο πολύ το παρατηρείς, τόσο πιο εντυπωσιακό γίνεται.



    ΣΧΟΛΙΑ