• Portraits.gr

    Σε δημοπρασία Rolex του Marlon Brando


    Δημοπρασίες πολύτιμων ρολογιών δεν μπορεί να βρει κανείς μόνο σε μεγάλους οίκους, όπως οι Christie’s και Sotheby’s, αλλά και σε μικρότερους. Όπως η GWS Auctions, που βγάζει στο «σφυρί» ένα Rolex Datejust από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο φορούσε κάποτε ο ηθοποιός Marlon Brando, και μάλιστα στο πίσω μέρος του είναι χαραγμένο το όνομα του πιο διάσημου ρόλου του.

    To ρολόι χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 ή τις αρχές της δεκαετίας του ’70, με ατσάλινη στεφάνη (και όχι από λευκό χρυσό, όπως σε μεταγενέστερα μοντέλα Datejust). Η κατάστασή του φαίνεται να είναι αρκετά καλή, με άθικτο το καντράν και χωρίς προφανή ελαττώματα. Το ρολόι δε συνοδεύεται από ατσάλινο μπρασελέ, αλλά αυτό διορθώνεται εύκολα αργότερα, αν το θέλει ο αγοραστής. Η GWS Auctions αναφέρει ότι η διάμετρος του ρολογιού είναι στα 31 χιλιοστά, όμως σίγουρα αυτό δεν είναι ορθό ως προς την κάσα.

    Σύμφωνα με την GWS Auctions, το εν λόγω ρολόι το έλαβε ο Marlon Brando ως δώρο αφού κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Vito Corleone στον «Νονό». Ως γνωστόν, ο ηθοποιός αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο Όσκαρ. Στο πίσω μέρος του ρολογιού είναι χαραγμένο το όνομα Vito, καθώς και τα αρχικά του ηθοποιού (MB).

    Ο οίκος δημοπρασιών απέκτησε το ρολόι από άτομο που το απέκτησε από την Patricia Norris, σχεδιάστρια κοστουμιών του «Νονού». Σε αυτήν δώρισε το ρολόι ο Brando το 1976, καθώς τους έδενε φιλία. Υπάρχει μάλιστα και επιστολή αυθεντικότητας που επιβεβαιώνει πως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ρολογιού το αγόρασε από την οικογένεια της Norris μετά τον θάνατό της, σύμφωνα με το Hodinkee.

    Η δημοπρασία Archives of Hollywood & Music θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) στην Καλιφόρνια, και οι πρώτες προσφορές έχουν ήδη φτάσει στα 27.500 δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ