• Portraits.gr

    Ρολόγια κάτω από 10.000 δολάρια που σε κάνουν να νιώθεις εκατομμυριούχος

    • Newsroom


    Ζούμε στην εποχή της απλοποίησης. Οι καιροί της μεγαλοπρέπειας στις ενδυματολογικές εμφανίσεις έχουν παρέλθει. Με πόση συχνότητα εξάλλου παρουσιάζονται πλέον περιστάσεις που απαιτούν επίσημη ένδυση στην πλειονότητα των επαγγελματιών ανά τον κόσμο; Η μόδα ολοένα και περισσότερο επιτάσσει χαλαρότητα και φαντασία για να συμπληρώνει τη σύγχρονη μανία με τη σωστή διατροφή, το αθλητικό σώμα, την υγιή επιδερμίδα.

    Η διαφορά κρίνεται πλέον στις λεπτομέρειες. Το ρολόι ως κόσμημα μπορεί να αναβαθμίσει το συνολικό επίπεδο της εμφάνισης ενός άνδρα -όπως η κατάλληλη τσάντα σε μία γυναίκα. Όταν συνδυάζει κανείς την κλασική εμφάνιση τζιν -πουκάμισο με το κατάλληλο μεταλλικό ρολόι ραφινάρεται η αισθητική της αρχικά πρόχειρης εικόνας χωρίς να τη βαραίνει.

    Μπορεί όμως να πετύχει κανείς αυτό το αποτέλεσμα με ένα οποιοδήποτε ρολόι; Η γαλλική αριστοκρατία ανέκαθεν επιφύλασσε τον όρο “ντεκοντρακτέ” για να χαρακτηρίσει εκείνον που απεκδύεται κάθε είδους  τυπικότητα στη συμπεριφορά και ξεχωρίζει απλώς με τη σιγουριά του χαρακτήρα του. Σε αυτό ορκίζονται όσοι σχεδιαστές σήμερα κινούνται στην αιχμή του δόρατος και έτσι έχουν προβλέψει για τα κατάλληλα αξεσουάρ: Ρολόγια που παντρεύουν την ποιότητα και τον αιχμηρό σχεδιασμό της υψηλής ωρολογοποιίας με πιο βατές τιμές, ώστε να απευθύνονται στον σύγχρονο επαγγελματία αλλά και στον εύπορο άνδρα που απλοποιεί την καθημερινότητά του. Ιδού μία επιλογή ρολογιών με αριστεία αισθητικής και τιμή κάτω των δέκα χιλιάδων δολαρίων, που επέλεξαν οι συντάκτες του hodinkee.com.

    Rolex Datejust 36

    Πρόκειται για την ανανέωση του περίφημου Rolex Datejust για το 2019 και κοστίζει κάτω από 10.000 δολάρια. Ίσως η καλύτερη επιλογή για καθημερινό ρολόι, φοριέται όλες τις ώρες και σχεδόν σε κάθε περίσταση. Πολυτελές αλλά ανεπιτήδευτο, ο τέλειος μπαλαντέρ. Στην περίπτωση που επιθυμεί κανείς να κατέχει μόνο ένα ρολόι, τόσο για απλές όσο και για επίσημες περιστάσεις, τo Datejust των 36χιλιοστών αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή. Ο συνδυασμός του μαύρου καντράν με τους άσπρους μεταλλικούς δείκτες δημιουργούν μία εντυπωσιακή αντίθεση ενώ το λουρί από ανοξείδωτο ατσάλι “κουμπώνει” άψογα με τη στεφάνη. Επιπλέον βέβαια προσφέρει και όλη την αναβάθμιση της τεχνολογίας του στις αυτόματες κινήσεις (3235) και μπόνους εβδομήντα ωρών στη ρεζέρβα ενέργειάς του (Chronergy escapement).

    $8,200 rolex.com

    Αποτέλεσμα εικόνας για Rolex Datejust 36

    Vintage Piaget Caliber 9P

    Ο Piaget θεωρείται δημιουργός ρολογιών για επίσημες περιστάσεις. Οι σύγχρονες εκδοχές τους περιλαμβάνουν πολλά μικρά διαμάντια στον quartz μηχανισμό τους. Ένα από τα πιο εξαίσια μοντέλα του διαθέτουν έναν εξαιρετικά στενό μηχανικό μηχανισμό που διατηρείται αναλλοίωτος από τη δεκαετία του 1960 και 1970. Αυτά τα εντελώς λεπτεπίλεπτα ρολόγια περιβάλλονται από πολλά διαφορετικά ευγενή μέταλλα αλλά ένα χαρακτηριστικό τους διατηρείται σε κάθε είδος: παραμένουν όλα απόλυτα κομψά.

    μεταξύ $2,000 και $4,000 

    Αποτέλεσμα εικόνας για Vintage Piaget Caliber 9P

    Cartier Santos-Dumont Steel, Quartz

    Όποιος έχει φορέσει οποιοδήποτε Cartier ρολόι στη ζωή του καταλαβαίνει αυτήν την περίεργη ενέργεια που διατρέχει όλα τα μοντέλα του μεγάλου αυτού γαλλικού οίκου, την αίσθηση ότι φέρει κάτι πολύτιμο. Αυτή η αίσθηση της πολυτέλειας ωστόσο δεν σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με το ύψος της τιμής αυτών των ρολογιών όπως συμβαίνει με άλλες εταιρείες αλλά υπάρχει ανεξάρτητα από αυτήν. Το αριστοκρατικό πρόσωπο ενυπάρχει τόσο στα μεταλλικά Santos Dumont όσο και στις μικρές ατσάλινες quartz εκδοχές του μοντέλου που παρουσιάστηκαν φέτος. Φορώντας το καταλαβαίνει κανείς πώς ο οίκος Cartier αποκρυσταλλώνει την κομψότητα.

    $3,650 cartier.com

    Αποτέλεσμα εικόνας για Cartier Santos-Dumont Steel, Quartz

     

    Grand Seiko SBGK005

    Αυτή η ελαφρώς αλλόκοτη πρωτοτυπία στην εμφάνισή του, προσδίδει κάτι ξεχωριστό σε αυτό το μοντέλο σε σύγκριση με άλλα ρολόγια της ίδιας κατηγορίας. Οι δείκτες της ώρας κυριολεκτικά λάμπουν ενώ το θολωτό και κρυστάλλινο καντράν αποπνέουν αέρα άλλης εποχής. Εάν άλλος κατασκευαστής ρολογιών υποστήριζε ότι για τη δημιουργία αυτού του καντράν εμπνεύστηκε από βουνό θα ακουγόταν σαν κόλπο του μάρκετινγκ. Η δήλωση όμως της Grand Seiko ότι το συγκεκριμένο ρολόι προέρχεται από το όρος Ιβάτε το οποίο δεσπόζει κοντά στο στούντιο όπου πρωτοσχεδιάστηκε, αποπνέει ένα συναίσθημα μεγαλειώδες που αποτυπώνεται και στις λεπτομέρειες του εν λόγω ρολογιού.

    $7,700 grand-seiko.com

    Αποτέλεσμα εικόνας για Grand Seiko SBGK005

    Omega De Ville Tresor 

    Οι τρεις τέλεια κεντραρισμένοι δείκτες θυμίζουν ίσως σχεδιαστικό αναχρονισμό όμως για αυτό ακριβώς αυτή η νέα σειρά Tresor από τον μεγάλη παίχτη της ωρολογοποιίας προκαλεί τέτοιο ενθουσιασμό. Ένα τόσο βασικό μοντέλο έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που θεωρείται πλέον πρότυπο. Εκτός από την άνετη κάσα του, προσφέρει ευρεία γκάμα επιλογών καντράν -από καθαρό λευκό έως κυματιστό μπλε-, η εσωτερική του κίνηση πραγματοποιείται με μηχανικό διαμέτρημα υψηλής τεχνολογίας που συναντά κανείς σε όλα τα άλλα ρολόγια επιπέδου, προσφέροντας τη διαπίστευση του METAS μάστερ χρονογράφου μεταξύ πολλών άλλων. Η αξία του τσιμπάει αλλά αντιστοιχεί σε μία μεγάλη σούμα από αρετές που πείθουν ότι αξίζει ακόμη περισσότερο. Πέρα από την ομορφιά του. 

    $6,500  omegawatches.com

    Αποτέλεσμα εικόνας για Omega De Ville Tresor 

    Cartier Tank σε κίτρινο χρυσό

    Από όλα τα Tank η εκδοχή σε κίτρινο χρυσό ίσως απέχει παρασάγγας από τα υπόλοιπα. Ένα ρολόι διαχρονικό, παντοτινό, χωρίς ηλικία ή μόδα. Από quartz σε αυτόματο, Solo, Americaineή το υπέροχο Louis (ακόμη και το συγγενές Santos Dumont), σε κάθε εκδοχή του έχει κανείς την ασφάλεια ότι φορώντας το κατακτά τα υψίπεδα του αρχοντικού ύφους με τον χαμηλόφωνο, διακριτικό αλλά γεμάτο προσωπικότητα απαράμιλλο σχεδιασμό του. Δεν χρειάζεται κανείς να προσθέσει τίποτα παραπάνω από ένα Tank στον καρπό του και ντύθηκε. 

    $9,750 cartier.com

    Αποτέλεσμα εικόνας για Cartier Tank

     



    ΣΧΟΛΙΑ