• Portraits.gr

    Omega De Ville Trésor 125th Anniversary Edition: Ένα εορταστικό ρολόι για μία μεγάλη επέτειο


    Το 2019 η Omega συμπληρώνει 125 χρόνια από την ίδρυσή της, και τιμώντας την επέτειο αυτή, η ελβετική ωρολογοποιία ανακοίνωσε μία σειρά από ειδικά ρολόγια, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουμε το De Ville Trésor 125th Anniversary Edition, ένα πανέμορφο ρολόι με τρεις δείκτες.

    Η κάσα του ρολογιού είναι κατασκευασμένη από κίτρινο χρυσό, διαμέτρου 40 χιλιοστών, ενώ το λουρί και το καντράν του έχουν το ίδιο λαμπερό μπορντό χρώμα που μοιάζει πολύ ταιριαστό χρώμα για ένα επετειακό ρολόι. Εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος της κάσας, με το έμβλημα της εταιρείας. Και μέσα σε αυτήν την κάσα είναι «κρυμμένος» ο μηχανισμός 8929, μία ολοκαίνουργια καλίμπρα που είναι η πρώτη χειροκίνητη καλίμπρα της Omega με πιστοποίηση χρονομέτρου από την METAS.

    Η εμφάνιση του ρολογιού αναδίδει μία πολυτέλεια και μία αρχοντιά σε κάθε του λεπτομέρεια. Θα ήταν ίσως ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να έχουμε ένα «παράθυρο» στον μηχανισμό που το τροφοδοτεί, αν και είναι λογική η επιλογή της Omega να πάει σε ένα κλειστό πίσω μέρος της κάσας, ως φόρο τιμής στη μακρά ιστορία της Omega, που παραδοσιακά προσέχει ιδιαίτερα αυτό το σημείο στα ρολόγια της.

    Είναι επίσης αξιοσημείωτη η απόφαση της Omega να χρησιμοποιήσει χειροκίνητο μηχανισμό στο συγκεκριμένο ρολόι, καθώς με αυτόν τον τρόπο απογειώνει σε άλλο επίπεδο ένα ήδη εξαιρετικό κομμάτι.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Omega
    Μοντέλο: De Ville Trésor 125th Anniversary Edition
    Αριθμός αναφοράς: 435.53.40.21.11.001
    Διάμετρος: 40 mm
    Υλικό κάσαςΚίτρινος χρυσός
    Χρώμα καντράνΚόκκινο
    ΦωτισμόςΌχι
    Αντοχή στο νερό: 30 μέτρα
    Λουρί/ΜπρασελέΜπορντό δερμάτινο λουρί

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: Omega Caliber 8929
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, δευτερόλεπτα
    Απόθεμα ενέργειας
    : 72 ώρες
    ΚούρδισμαΧειροκίνητο
    Συχνότητα: 4 Hz (28.800 vph)
    Πιστοποιημένο από τη METAS

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Τιμή: 16.500 ελβετικά φράγκα
    Διαθεσιμότητα: Αρχές Φεβρουαρίου 2019



    ΣΧΟΛΙΑ