• Portraits.gr

    Μια ματιά στο Girard-Perregaux Quasar


    Η Girard-Perregaux κατασκευάζει εδώ και πάνω από έναν αιώνα μηχανισμούς ρολογιών με τις λεγόμενες «Τρεις Χρυσές Γέφυρες», μία ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που αποτελεί μέχρι σήμερα σημαντικό μέρος της ταυτότητας της εταιρείας. Στο Girard-Perregaux Quasar η αρχιτεκτονική αυτή εξελίσσεται σε νέο επίπεδο, σε έναν μηχανισμό από ματ μαύρο τιτάνιο μέσα σε μία κάσα από ζαφείρι.

    Ο μηχανισμός που βλέπουμε στο συγκεκριμένο ρολόι βασίζεται σε αυτόν που είδαμε στο Neo-Tourbillon With Three Bridges Skeleton που κυκλοφόρησε το 2018, όμως η μεγάλη διαφορά είναι η κάσα από ζαφείρι, η οποία χρειάζεται πάνω από 200 ώρες για να κατασκευαστεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα, και το αποτέλεσμα είναι ένα ρολόι που μοιάζει σαν να βλέπεις «γυμνό» τον μηχανισμό να αιωρείται πάνω από τον καρπό σου.

    Δεν είναι το πρώτο ρολόι με κάσα από ζαφείρι, όμως είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα. Οι κατασκευαστές ρολογιών που πειραματίζονται με κάσες από ζαφείρι συνήθως είτε επιλέγουν την απόλυτη διαφάνεια, είτε απλώς «τυλίγουν» με αυτές ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς και καντράν. Εδώ όμως η Girard-Perregaux ποντάρει στο κοντράστ: το ανοιχτό χρώμα της κάσας κάνει μία όμορφη αντίθεση με τις μαύρες «γέφυρες» του μηχανισμού, που παρακολουθώντας τον μπορεί κανείς να κατανοήσει καλύτερα το πώς λειτουργεί αυτή η μοναδική δομή της εταιρείας.

    Ίσως το μοναδικό για το οποίο θα μπορούσε να παραπονεθεί κανείς είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα ευανάγνωστη η ώρα, αν και για ένα τέτοιο ρολόι αυτό είναι μάλλον ένα δευτερεύον πρόβλημα…

    Τα βασικά

    Μάρκα: Girard-Perregaux
    Μοντέλο: Quasar
    Αριθμός αναφοράς: 99295-43-000-BA6A
    Διάμετρος: 45 mm
    Πάχος: 15,25 mm
    Υλικό κάσαςΖαφείρι
    Χρώμα καντράνΚανένα
    ΕνδείξειςΚαμία
    ΦωτισμόςΝαι, στους δείκτες
    Αντοχή στο νερό: 30 μέτρα
    Λουρί/ΜπρασελέΜαύρο κροκό δερμάτινο λουρί

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: GP09400-1035
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, τουρμπιγιόν
    Διάμετρος: 36 mm
    Πάχος: 9,54 mm
    Απόθεμα ενέργειας: 60 ώρες
    ΚούρδισμαΑυτόματο
    Συχνότητα: 3 Hz (21.600 vph)
    Συνολικά εξαρτήματα: 260

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Τιμή: 194.000 δολάρια
    ΔιαθεσιμότηταΜάρτιος 2019



    ΣΧΟΛΙΑ