• Portraits.gr

    Η Piaget παρουσιάζει το μοναδικό Altiplano Automatic 40mm With Meteorite Dial


    Τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρείες έχουν κάνει τις κινήσεις τους στην αγορά των εξαιρετικά λεπτών ρολογιών, μία αγορά που διαρκώς διευρύνεται, αν και απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό.

    Όμως καμία εταιρεία δεν είναι πιο ιστορικά συνδεδεμένη με τα εξαιρετικά λεπτά ρολόγια από την Piaget, που ήδη από το 1957 είχε παρουσιάσει τον πρώτο της πολύ λεπτό μηχανισμό, την καλίμπρα 9P, και έκτοτε έχει παρουσιάσει πολλά εξαιρετικά λεπτά ρολόγια, με αποκορύφωμα το Altiplano Ultimate Concept Watch, το οποίο έχει πάχος μόλις 2 χιλιοστών.

    Για τη φετινή έκθεση SIHH 2019, η Piaget αποκάλυψε μία νέα εκδοχή του Altiplano με καντράν από μετεωρίτη σε κάσα από ροζ χρυσό, με δείκτες από ροζ χρυσό. Ο μετεωρίτης είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται σποραδικά από τη δεκαετία του ’80, όμως δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο υλικό, καθώς είναι δύσχρηστο – πόσο μάλλον όταν πρέπει να ενσωματωθεί σε ένα εξαιρετικά λεπτό ρολόι. Είναι όμως και ένα εντυπωσιακό υλικό, το οποίο παρουσιάζει μοναδικές γραμμώσεις για κάθε ρολόι, καθιστώντας το κάθε κομμάτι του μοναδικό.

    Το Altiplano Automatic 40mm With Meteorite Dial έχει διάμετρο 40 χιλιοστών και πάχος μόλις 6,5 χιλιοστών. Αυτό επιτυγχάνεται με τη λεπτοτητα τόσο του καντράν, όσο και του μηχανισμού του ρολογιού, της καλίμπρας 1230P, με διάμετρο 29,90 χιλιοστών και πάχος μόλις 3 χιλιοστών, η οποία εξασφαλίζει απόθεμα ενέργειας 44 ωρών.

    Η εκδοχή αυτή του Altiplano θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση 300 κομματιών σε όλο τον κόσμο και η τιμή του κάθε ρολογιού θα είναι στα 24.600 δολάρια. Η άφιξή του στα καταστήματα της Piaget αναμένεται εντός του Ιουνίου.



    ΣΧΟΛΙΑ