• Portraits.gr

    Η Oris συνεχίζει την παράδοση με το Aquis Date Relief


    Τα ρολόγια της Oris στη σειρά Aquis που συνδέονται με περιβαλλοντικά ζητήματα, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση περισσότερων ανθρώπων γύρω από αυτά, είναι πλέον κάτι σαν παράδοση. Σε αυτήν την παράδοση εντάσσεται και το νέο ρολόι της εταιρείας, το Aquis Date Relief, με στόχο την ευαισθητοποίηση για την ανησυχητικά χαμηλή ποσότητα γλυκού νερού στον πλανήτη – εκτιμάται ότι μόνο το 3% του νερού στον κόσμο δεν είναι θαλασσινό.

    Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, η Oris συνεργάζεται με τον κολυμβητή Ernst Bromeis, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ενημέρωση του κόσμου για τη σημασία του γλυκού νερού και τους κινδύνους από τη μόλυνσή του, και για το σκοπό αυτό σχεδιάζει το ερχόμενο καλοκαίρι να διασχίσει κολυμπώντας τη μεγαλύτερη λίμνη του κόσμου, τη Βαϊκάλη, σε μία διαδρομή 800 χιλιομέτρων.

    Για τους μυημένους στη συγκεκριμένη σειρά, προκαλεί ενδιαφέρον η επιλογή της Oris να τοποθετήσει έναν «οδοντωτό» δακτύλιο γύρω από το καντράν, καθώς δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο δακτύλιο σε άλλο ρολόι της σειράς Aquis – αντίθετα, η Oris χρησιμοποιούσε τέτοιους δακτύλιους στα ρολόγια καταδύσεων Big Crown στη δεκαετία του 1990. Πάντως, ο ατσάλινος δακτύλιος ταιριάζει αρμονικά με το γκρίζο καντράν, το οποίο ομορφαίνει η κόκκινη λεπτομέρεια του δευτερολεπτοδείκτη.

    Το ρολόι βγαίνει σε τρεις εκδοχές: με ελαστικό κόκκινο ή γκρίζο λουρί, με γκρίζο δερμάτινο λουρί, ή με ατσάλινο μπρασελέ. Το κόκκινο λουρί φαίνεται να το αναδεικνύει περισσότερο.

    Ο μηχανισμός του ρολογιού είναι ο Oris 733 (βάση Selitta) με αυτόματο κούρδισμα και με την ένδειξη ημερομηνίας στη θέση 6:00. Η κάσα του είναι αρκετά μεγάλη, με διάμετρο 43,5 χιλιοστών, όμως αγκαλιάζει όμορφα τον καρπό, ενώ το ρολόι είναι ανθεκτικό στο νερό έως τα 300 μέτρα.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Oris
    Μοντέλο: Aquis Date Relief
    Διάμετρος: 43,5 mm
    Υλικό κάσαςΑνοξείδωτο ατσάλι
    Χρώμα καντράνΓκρι
    ΦωτισμόςΟι δείκτες και οι ενδείξεις διαθέτουν Super-LumiNova BG W9
    Αντοχή στο νερό: 30 bar (300 μέτρα)
    Λουρί/ΜπρασελέΜπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι, ελαστικό λουρί (κόκκινο ή γκρι) ή γκρι δερμάτινο λουρί

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: Oris 733 (βάση Selitta)
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, παράθυρο ημερομηνίας στις 6:00, περιστρεφόμενος δακτύλιος
    Απόθεμα ενέργειας: 38 ώρες
    ΚούρδισμαΑυτόματο
    Συχνοτητα: 4 Hz. (28.800vph)

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    ΤιμήΕλαστικό λουρί 1.800 δολάρια, Δέρμα 1.850 δολάρια, μπρασελέ 2.000 δολάρια
    ΔιαθέσιμοΙανουάριος 2019



    ΣΧΟΛΙΑ