• Portraits.gr

    Η λεπτή ισορροπία του Carl F. Bucherer Manero Flyback σε ροζ χρυσό


    Με την εισαγωγή του χρονογράφου Manero Flyback πέρυσι, η Carl F. Bucherer μας έδωσε ένα ρολόι με όλα τα καλά στοιχεία ενός χρονογράφου εμπνευσμένου από τη δεκαετία του 1940. Τώρα, η εταιρεία πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, προσθέτοντας μία λαμπερή κάσα από ροζ χρυσό, η οποία του προσδίδει μία κομψή πολυτέλεια, χωρίς όμως να του αλλοιώνει τον χαρακτήρα.

    Η κάσα είναι αρκετά μεγάλη, στα 43 χιλιοστά, ενώ οι καμπύλες της θυμίζουν τα ρολόγια που κατασκεύαζε η Bucherer στη δεκαετία του 1960. Λεπτομέρειες όπως η λέξη FLYBACK γραμμένη με κόκκινα γράμματα στο κάτω μέρος του καντράν και η κόκκινη κλωστή στο μαύρο δερμάτινο λουρί έρχονται να κάνουν αντίθεση με την αίσθηση πολυτέλειας που βγάζει η κάσα και να μας θυμίσουν ότι, στη βάση του, πρόκειται για ένα ρολόι καθημερινής χρήσης. Πρόκειται για μία δύσκολη ισορροπία που εδώ επιτυγχάνεται αριστοτεχνικά, και ίσως να είναι ιδιαίτερα ελκυστική για όσους συνηθίζουν να φορούν πιο καθημερινά ρολόγια, αλλά θέλουν και ένα ελαφρώς πιο πολυτελές κομμάτι.

    Κάτω από το καντράν βρίσκεται η καλίμπρα CFB 1970, ένας αυτόματος μηχανισμός με απόθεμα ενέργειας 42 ωρών, του οποίου τις λεπτομέρειες μπορεί να θαυμάσει κανείς από το πίσω μέρος της κάσας.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Carl F. Bucherer
    Μοντέλο: Monaro Flyback (Retro Design) In Rose Gold
    Διάμετρος: 43 mm
    Πάχος: 14,45 mm
    Υλικό κάσαςΡοζ χρυσός
    Χρώμα καντράνΜαύρο
    Αντοχή στο νερό: 30 μέτρα
    Λουρί/ΜπρασελέΔερμάτινο λουρί

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: CFB 1970
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, ημερομηνία, χρονογράφος flyback με totalizer 30 λεπτών
    Διάμετρος: 30,4 mm
    Πάχος: 7,9 mm
    Απόθεμα ενέργειας: 42 ώρες
    ΚούρδισμαΑυτόματο

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Τιμή: 16.900 δολάρια
    Διαθεσιμότητα: Μετά την έκθεση
    Baselworld 2019.



    ΣΧΟΛΙΑ