• Portraits.gr

    H Seiko τιμά τα 40 χρόνια της σειράς Mobile Suit Gundam


    Το 2019 είναι μία χρονιά με πολλές σημαντικές επετείους: μεταξύ άλλων συμπληρώνονται 75 χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία και 50 χρόνια από την κατάκτηση της Σελήνης και το Γούντστοκ. Μία επέτειος που στην Ελλάδα μάλλον λίγοι γνωρίζουν, ωστόσο, είναι η συμπλήρωση 40 ετών από την πρεμιέρα της τηλεοπτικής σειράς anime Mobile Suit Gundam στην ιαπωνική τηλεόραση, το 1979.

    Την επέτειο αυτήν τιμά η Seiko με μία ειδική σειρά τριών επετειακών ρολογιών, το καθένα από τα οποία περιλαμβάνει αναφορές που αναπαριστούν χαρακτήρες της cult σειράς.

    Ας δούμε πρώτα το SBDB033, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση 300 κομματιών και, όπως και τα άλλα δύο ρολόγια, αποτελεί μέρος της σειράς Prospex. Πρόκειται για ένα μεγάλο σε μέγεθος (45 χιλιοστά η διάμετρος της κάσας) σπορ ρολόι σε τρία χρώματα (γκρι, μπλε, κόκκινο) με αντοχή στο νερό έως 100 μέτρα και απόθεμα ενέργειας τριών ημερών. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ρολόι βασίζεται στο Prospex LX, ένα ρολόι που μόλις πρόσφατα παρουσιάστηκε στην έκθεση Baselworld – ναι, ακούγεται τρελό, αλλά η Seiko αποφάσισε να κάνει «λίφτινγκ» σε ένα ολοκαίνουργιο ρολόι για να τιμήσει την επέτειο μίας σειράς επιστημονικής φαντασίας!

    Τα άλλα δύο επετειακά μοντέλα θα κυκλοφορήσουν σε ελαφρώς περισσότερα κομμάτια και βασίζονται στην πλατφόρμα Marinemaster Professional. Πρόκειται για τα SBDX027 και SBDX029, δύο ανθεκτικά ρολόγια καταδύσεων με την καλίμπρα 8L35 της Seiko, τα οποία είναι ανθεκτικά στο νερό έως και τα -κρατηθείτε- χίλια μέτρα! Τα κόκκινα και πράσινα μοτίβα τους σίγουρα θα φανούν γνώριμα στους οπαδούς του Mobile Suit Gundam, ενώ υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που παραπέμπουν στη σειρά. Το μέγεθος των ρολογιών σίγουρα δεν είναι γι’ αυτούς που επιζητούν κάτι διακριτικό, καθώς η διάμετρος της κάσας τους ξεπερνά τα 52 χιλιοστά, σύμφωνα με το Worn & Wound.

    H Seiko είναι για τους περισσότερους μία μάλλον συντηρητική εταιρεία όσον αφορά στα σχέδια των ρολογιών της, και είναι πραγματικά ωραίο να τη βλέπουμε να κάνει κάτι πιο χαλαρό και διασκεδαστικό, κόντρα στα συνηθισμένα.

    Φυσικά, η τιμή των τριών ρολογιών είναι αρκετά «αλμυρή». Το SBDB033 θα πωλείται από τον Αύγουστο έναντι περίπου 5.600 δολαρίων, ενώ τα SBDX027 και SBDX029 θα στοιχίζουν περίπου 3.600 δολάρια και θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Μάρτιο. Και τα τρία ρολόγια θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά.



    ΣΧΟΛΙΑ