• Portraits.gr

    H. Moser Endeavour Perpetual Moon Concept: Το πιο μαύρο ρολόι που είδατε ποτέ


    Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η H. Moser έχει γίνει γνωστή για τη σειρά ρολογιών Concept, η οποία αφήνει στην άκρη τα σύμβολα και την επωνυμία που συνήθως τοποθετούνται στα καντράν των ρολογιών, επιλέγοντας αντ’ αυτών μια καθαρή και ανοικτή εμφάνιση που αφήνει τα υλικά και το φινίρισμα να μιλούν από μόνα τους.

    Η τελευταία προσθήκη σε αυτήν τη σειρά, σύμφωνα με το εξειδικευμένο site Hodinkee, είναι το Endeavor Perpetual Moon Concept, που πραγματικά ανεβάζει τον πήχη στο επόμενο επίπεδο. Το καντράν αυτού του ρολογιού φέρει επικάλυψη από Vantablack, ένα υλικό που έχει αναπτύξει η ίδια η H. Moser και χρησιμοποιεί νανοσωλήνες άνθρακα για να απορροφά το φως. Το αποτέλεσμα είναι ένα μαύρο που εμφανίζεται πιο μαύρο από οποιαδήποτε άλλη ουσία κατασκευασμένη από τον άνθρωπο. Εδώ χρησιμοποιείται σε ένα ρολόι με τις φάσεις της σελήνης, όπου το φεγγάρι στις 6 δείχνει σχεδόν σαν να επιπλέει πάνω σε αυτό το μαύρο φόντο. Μάλιστα, οι γυαλιστεροί δείκτες και το φεγγάρι υπογραμμίζουν ακόμη περισσότερο με τη λάμψη τους την ένταση του μαύρου, δημιουργώντας ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

    Το ρολόι έχει την κάσα Moser Endeavor, η οποία έχει διάμετρο 42 χιλιοστά και πάχος 12,9 χιλιοστών, που φοριέται αρκετά κοντά στον καρπό, και διακριτικό προφίλ για κάτι που είναι 42 χιλιοστά (ειδικά από χάλυβα). Το ρολόι τροφοδοτεί μία καλίμπρα HMC 801, η οποία περιλαμβάνει έναν υπολογιστή της φάσης του φεγγαριού με εκπληκτική ακρίβεια.

    Εάν τώρα σκέφτεστε “περίμενε, νομίζω ότι έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο”, δεν κάνετε λάθος. Στις αρχές του 2017 είχε κυκλοφορήσει το MCT Sequential One 110 EVO Vantablack, το οποίο ήταν τότε το μοναδικό ρολόι με Vantablack στον κόσμο. Από τότε, η Panerai έχει βγάλει το δικό της σούπερ μαύρο ρολόι, το Lab-ID Luminor 1950 Carbotech 3 Days, το οποίο, παρόλο που δεν χρησιμοποιεί Vantablack, χρησιμοποιεί επίσης επίστρωση νανοσωλήνων άνθρακα για να επιτύχει φωτοεπιβραδυντικό αποτέλεσμα.

    Όμως αυτή είναι η καλύτερη χρήση του Vantablack που έχουμε δει στην ωρολογοποιία μέχρι στιγμής. Δε χρησιμοποιείται απλά για να χρησιμοποιηθεί, αλλά για να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα που ταιριάζει στον γενικό σκοπό του ρολογιού. Ένας βαθύς, σκούρος μαύρος ουρανός με ένα λαμπρό ασημένιο φεγγάρι που επιπλέει στη θέση του είναι μια ρομαντική εικόνα και το Endeavour Perpetual Moon την αποδίδει αρκετά καλά.

    Το ρολόι είναι βασικά αδύνατο να φωτογραφηθείοπότε όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε κυρίως για τα like στο Instagram, μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο ρολόι – αλλά είναι ένα ρολόι που ανταμείβει όποιον θέλει να περάσει λίγο χρόνο μαζί του.

    Όσο περισσότερο κοιτάζετε το καντράν, παίζοντας με αυτό στο φως, τόσο περισσότερο παρατηρείτε τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί σε αντίθεση με ένα τυπικό μαύρο καντράν.

    Τα βασικά

    Μάρκα: H. Moser

    Μοντέλο: Endeavour Perpetual Moon Concept

    Αριθμός αναφοράς: 1801-1200

    Διάμετρος: 42mm

    Πάχος: 12.9mm

    Υλικό κάσας: Ανοξείδωτος χάλυβας

    Χρώμα καντράν: Vantablack

    Δείκτες: Όχι

    Φωτισμός: Όχι

    Λουράκι / Βραχιόλι: Μαύρο δερμάτινο με ατσάλινη πόρπη

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: HMC 801 Manufacture Caliber
    Λειτουργίες: Ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, δείκτης AM / PM, ένδειξη φάσης φεγγαριού, ένδειξη αποθέματος ενέργειας (σε κίνηση)
    Διάμετρος: 34 χιλιοστά
    Πάχος: 6,5 χιλιοστά
    Απόθεμα ενέργειας: 7 ημέρες
    Κούρδισμα: Χειροκίνητο
    Συχνότητα: 2,5 Hz (18.000 vph)

    Τιμή και Διαθεσιμότητα

    Τιμή: 35.000 δολάρια

    Περιορισμένη έκδοση: 50 τεμάχια (υπάρχουν επιπλέον 50 τεμάχια σε κόκκινο χρυσό με μπλε fumé καντράν)

    Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θεσσαλονίκη: Επίδειξη μόδας με ρούχα από ανακυκλώσιμα υλικά (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το χαλούμι κατακτά το Λονδίνο, πατρίδα του τσένταρ και του στίλτον

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Η Άννα Βίσση ζήτησε selfie από τον πορτιέρη της «Μεγάλης Βρεταννίας» (pic)



    ΣΧΟΛΙΑ