• Portraits.gr

    H Cartier τολμά με τον Santos Chronograph


    Στην περσινή έκθεση ωρολογοποιίας SIHH είδαμε την Cartier να “επανεφευρίσκει” τη συλλογή Santos, και φέτος η Cartier επεκτείνει αυτήν τη συλλογή με ένα σετ χρονογράφων.

    Ο χρονογράφος Santos Chronograph είναι διαθέσιμος αποκλειστικά σε “extra large” μέγεθος, όπως το αποκαλεί η εταιρεία: 43,3 χιλιοστά μήκος. 51,3 χιλιοστά πλάτος, 12 χιλιοστά πάχος. Ωστόσο, παρά το μέγεθός του, οι καμπυλωτές του γωνίες το κάνουν να φαίνεται λιγότερο ογκώδες.

    Η κάσα είναι διαθέσιμη σε τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς: ανοξείδωτο ατσάλι με μαύρο ατσάλινο δακτύλιο, ανοξείδωτο ατσάλι με δακτύλιο από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων, ή όλη από ροζ χρυσό. Κάθε συνδυασμός συνοδεύεται από διάφορες επιλογές σε λουριά και μπρασελέ, μεταξύ των οποίων δίχρωμο ή μαύρο ατσάλινο μπρασελέ και πολλά κροκό δερμάτινα και ελαστικά λουριά. Όλα διαθέτουν το σύστημα QuickSwitch, που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του ρολογιού να αλλάζει εύκολα λουρί ή μπρασελέ.

    Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο μηχανισμός του ρολογιού, η καλίμπρα 1904-CH MC, η οποία έχει τροποποιηθεί έτσι ώστε το κουμπί έναρξης/παύσης να είναι στα αριστερά της κάσας, σε απόλυτη συμμετρία με την κορώνα στα δεξιά, αλλά και εργονομικά λειτουργικό.

    Κάποια άλλη εταιρεία ίσως απλά να έπαιρνε το επιτυχημένο μοντέλο της, να του έβαζε έναν-δυο δείκτες παραπάνω και έναν άλλο μηχανισμό και να το πλάσαρε ως χρονογράφο, όμως η Cartier ακολουθεί τον δύσκολο δρόμο, κρατώντας το βασικό σχήμα της σειράς Santos, αλλά αλλάζοντας την αρχιτεκτονική της κάσας και εισάγοντας ένα διαφορετικό σύστημα για λουρί ή μπρασελέ. Και δικαιώνεται για αυτήν την επιλογή της.

    Tα βασικά

    Μάρκα: Cartier
    Μοντέλο: Santos Chronograph
    Διαστάσεις: 43,3 mm x 51,3 mm (“Extra-Large” μέγεθος)
    Πάχος: 12,5 mm
    Υλικό κάσαςΑνοξείδωτο ατσάλι με μαύρο δακτύλιο, ανοξείδωτο ατσάλι με δακτύλιο από κίτρινο χρυσό, και ροζ χρυσός
    Χρώμα καντράνΑσημί με σατέν τελείωμα
    ΕνδείξειςΡωμαϊκοί αριθμοί
    ΦωτισμόςΝαι, στους δείκτες και τις ενδείξεις ώρας
    Αντοχή στο νερό: 100 μέτρα
    Λουρί/ΜπρασελέΚροκό δερμάτινα λουριά, ελαστικά λουριά και μεταλλικά μπρασελέ, όλα με σύστημα QuickSwitch που επιτρέπει την αλλαγή τους χωρίς τη χρήση εργαλείων

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: 1904-CH MC
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, ημερομηνία, χρονογράφος
    Διάμετρος: 25,6 mm
    Απόθεμα ενέργειας: 48 ώρες
    Κούρδισμα: Aυτόματο
    Συχνότητα: 4 Hz (28.800 vph)

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    ΤιμήΑπό 8.950 δολάρια έως 24.700 δολάρια (οι τιμές υπόκεινται σε αλλαγές μετά την SIHH)
    ΔιαθεσιμότηταΑπό τον Απρίλιο.



    ΣΧΟΛΙΑ