• Portraits.gr

    Μπορεί ένα ρολόι να λειτουργεί ακόμα μετά από 14 μήνες στον βυθό του ωκεανού;


    Σίγουρα δεν υπάρχουν πολλοί που αμφιβάλλουν ότι το Rolex Submariner είναι ένα καλό ρολόι καταδύσεων. Ακόμα κι αν υπάρχουν, όμως, τώρα θα αλλάξουν γνώμη.

    Η ιστορία έχει ως εξής: πριν από μερικά χρόνια ο ιδιοκτήτης ενός Rolex Submariner ψάρευε στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Βρετανικής Κολούμπια, στον Καναδά, όταν το μπρασελέ του ρολογιού πιάστηκε στο καλάμι και κατέληξε στον Ειρηνικό Ωκεανό. Αμέσως κατέγραψε τις συντεταγμένες του σημείου όπου έπεσε το ρολόι, ώστε να γνωρίζει περίπου πού βρίσκεται.

    Κοντά σε εκείνη την περιοχή δραστηριοποιείτο μία βάρκα μεταφοράς ιζημάτων από τον βυθό και ο ιδιοκτήτης ζήτησε από το πλήρωμά της να ψάχνει κατά διαστήματα για το ρολόι του, με το αζημίωτο: τους προσέφερε 85 δολάρια την ώρα, συν επιπλέον 1.000 δολάρια αν το έβρισκαν.

    Και πράγματι, 14 μήνες μετά, το ρολόι εντοπίστηκε σε βάθος άνω των 100 μέτρων, με ένα όστρακο κολλημένο στη στεφάνη του. Όμως το εντυπωσιακό είναι ότι μετά από λίγο κούρδισμα (χρειάστηκαν 40 κουρδίσματα, για την ακρίβεια), το Rolex λειτουργούσε σαν καινούργιο!

     

     

     

    Η ιστορία γράφτηκε σε ένα από τα forum της Rolex και έκανε, ευλόγως, αίσθηση.

    Τελικά όχι, αυτά δε συμβαίνουν μόνο στις ταινίες…



    ΣΧΟΛΙΑ