• Portraits.gr

    Ένα μοναδικό ρολόι της Audemars Piguet βγαίνει σε πλειστηριασμό


    Κάθε συλλέκτης ρολογιών που σέβεται τον εαυτό του νιώθει την καρδιά του να χτυπά δυνατά στο άκουσμα των λέξεων «μοναδικό κομμάτι», και μόνο στη σκέψη ότι εκεί έξω υπάρχει ένα ρολόι που δεν κυκλοφορεί απλώς σε λίγα κομμάτια, αλλά σε ένα και μοναδικό, που μόνο ένας μπορεί να το έχει στον κόσμο.

    Ένα τέτοιο ρολόι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν οι συλλέκτες στις 8 Μαρτίου, σε μία ειδική δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας. Πέρα από τα άλλα αντικείμενα που θα βγουν στο «σφυρί» (μεταξύ αυτών μία McLaren 570S Spider και μία διαμονή σε σαλέ στο Σεν Τροπέ), το ενδιαφέρον κεντρίζει ένα μοναδικό ρολόι της Audemars Piguet.

    Πρόκειται για έναν χρονογράφο Royal Oak Chronograph (αριθμός αναφοράς 26331), με πλατινένια κάσα 41 χιλιοστών και μοβ καντράν Grande Taipisserie. Πλατινένιο είναι και το μπρασελέ που το συνοδεύει, αν και υπάρχει και η δυνατότητα αντικατάστασής του από ένα μπλε κροκό λουρί.

    Αν δεν έχετε φορέσει ποτέ ένα πλατινένιο Royal Oak, η αίσθηση είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Είναι ένα βαρύ ρολόι, όμως η κάσα και το μπρασελέ είναι τόσο άνετα που βοηθούν στο να περνάει απαρατήρητο το βάρος του. Το μοβ καντράν δείχνει φανταστικό, ενώ στο πίσω μέρος του αναγράφεται η φράση «Unique Piece», υπενθυμίζοντας στον ιδιοκτήτη του ότι είναι μοναδικό κομμάτι.

    Η εκτιμώμενη αξία του ρολογιού είναι στα 112.000 δολάρια, όταν η εκδοχή του ρολογιού σε ανοξείδωτο ατσάλι δεν ξεπερνά τα 25.000 δολάρια, ενώ η εκδοχή του σε ροζ χρυσό κυμαίνεται στα 56.600 δολάρια.

    Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στη διάρκεια του γκαλά One Night For One Drop, στο Bellagio του Λας Βέγκας στις 8 Μαρτίου, και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη φιλανθρωπική οργάνωση One Drop, την οποία ίδρυσε ο Guy Laliberté, ιδρυτής του Cirque de Soleil, με σκοπό την πρόσβαση όλων σε καθαρό πόσιμο νερό.



    ΣΧΟΛΙΑ