• Portraits.gr

    Αυτό είναι το επετειακό A. Lange & Söhne Little Lange 1 ’25th Anniversary’


    To 2019 σηματοδοτεί την επέτειο των 25 ετών από την κυκλοφορία του ιστορικού ρολογιού Lange 1, και η A. Lange & Söhne τιμά αυτήν την επέτειο με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο.

    Αντί η εταιρεία να λανσάρει ένα ή δύο επετειακά ρολόγια, επέλεξε να λανσάρει… δέκα (ναι, 10) επετειακά ρολόγια στη διάρκεια του έτους. Το καθένα από αυτά θα κυκλοφορήσει σε μόλις 25 κομμάτια και η βάση τους φαίνεται πως θα είναι το κλασικό Lange 1 σε νέες εκδοχές με κάσα από λευκό χρυσό, με δίχρωμο ασημί καντράν και μπλε δείκτες και ενδείξεις.

    Αυτόν το μήνα έχουμε το Little Lange 1, που είναι το συνηθισμένο μοντέλο ρολογιού με ενδείξεις ώρας, ημερομηνίας και αποθέματος ενέργειας, αλλά σε ελαφρώς μικρότερες διαστάσεις. Οι διαστάσεις της κάσας είναι 36,8 x 9,5 χιλιοστά, ενώ αυτές του κλασικού Lange 1 είναι 38,5 x 10,7 χιλιοστά. Πρόκειται για το τρίτο επετειακό ρολόι της σειράς, μετά το Lange 1 που είδαμε τον Ιανουάριο στην έκθεση SIHH και το Grande Lange 1 Moon Phase που είδαμε τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Hodinkee.

    Θα μπορούσε ίσως κανείς να ψέξει την A. Lange & Söhne, σχολιάζοντας ότι με τον τρόπο που επέλεξε να γιορτάσει την 25η επέτειο του Lange 1 προσπαθεί απλώς να διατηρείται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επί ένα χρόνο και να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της. Όμως ας είμαστε ειλικρινείς: Το Lange 1 τα αξίζει όλα αυτά. Είναι το ρολόι που έβαλε την εταιρεία στον «χάρτη» της παγκόσμιας ωρολογοποιίας και ένα από τα πλέον κλασικά ρολόγια των τελευταίων 30 ετών.

    Είναι επίσης αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η εταιρεία λανσάρει τα επετειακά της ρολόγια σε πραγματικά περιορισμένη έκδοση: όχι σε 2.500 ή σε 250 κομμάτια, αλλά μόλις σε 25 την καθεμιά. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αποκτήσει ένα από αυτά, αγοράζει ένα πραγματικά ξεχωριστό ρολόι που δύσκολα θα δει φορεμένα σε χέρια άλλων.

    Ίσως το Little Lange να μην είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο του Lange 1, όμως το μικρότερο μέγεθός του ταιριάζει όμορφα στον καρπό, ενώ η απουσία εξωτερικού κουμπιού για τη ρύθμιση της ημερομηνίας (χρησιμοποιείται ένα ενσωματωμένο στην κάσα κουμπί) προσφέρει μία πιο «καθαρή» κάσα και είναι λιγότερο περίπλοκη.

    Τα βασικά

    Μάρκα: A. Lange & Söhne
    Μοντέλο: Little Lange 1 “25th Anniversary”
    Αριθμός αναφοράς: 181.066
    Διάμετρος: 36,8 mm
    Πάχος: 9,5 mm
    Υλικό κάσαςΛευκός χρυσός
    Χρώμα καντράνΑσήμι με δίχρωμο τελειώμα argenté
    ΦωτισμόςΌχι
    Λουρί/ΜπρασελέΜπλε κροκό λουρί με γκρίζες ραφές και χρυσή αγκράφα

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: L121.1
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, μεγάλου μεγέθους ημερομηνία, δείκτης αποθέματος ενέργειας
    Διάμετρος: 30,6 mm
    Πάχος: 5,7 mm
    Απόθεμα ενέργειας: 72 ώρες
    ΚούρδισμαΧειροκίνητο
    Συχνότητα: 3 Hz (21.600 vph)
    Συνολικά εξαρτήματα: 368

    Pricing & Availability

    Τιμή: 35.500 ευρώ
    Περιορισμένη έκδοση: 25 αριθμημένα κομμάτια



    ΣΧΟΛΙΑ