• Πολιτική

    Συνάντηση Ν. Δένδια με την πρόεδρο της Βουλής της Αργεντινής: Σύσταση Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αργεντινής

    • NewsRoom


    Με την πρόεδρο της Βουλής της Αργεντινής, Σεσίλια Μορό (Cecilia Moreau), παρουσία του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Εντουάρντο Φέλιξ Βαλντές (Eduardo Félix Valdés), συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Μπουένος Άιρες. Σημειώνεται πως η Αργεντινή είναι ο τρίτος σταθμός της πενθήμερης περιοδείας του υπουργού Εξωτερικών σε έξι χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η κοινοβουλευτική διπλωματία, η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, των εξωτερικών σχέσεων, του τουρισμού και του αθλητισμού, επισημαίνεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Μάλιστα, με αφορμή την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής, ανακοινώθηκε η σύσταση Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αργεντινής, με τη συμμετοχή του προέδρου της Λιλιάνα Παπονέτ (Liliana Paponet).

    Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Αργεντινής Δρ Αναστάσιο Καβαθά και εκπροσώπους της, καθώς και με μέλη ομογενειακών φορέων.

    Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Αργεντινή, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες, υπέρτιμο και έξαρχο Νοτίου Αμερικής Ιωσήφ.

    Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του, Σαντιάγο Αντρές Καφιέρο (Santiago Andrés Cafiero). Ακόμα, αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες (Alberto Fernández).

    Διαβάστε επίσης

    Οικονόμου: Η Ιστορία επιφυλάσσει περιφρόνηση και κατάκριση στον κ. Τσίπρα

    Επίσκεψη Ν. Δένδια στην Αργεντινή: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες



    ΣΧΟΛΙΑ