• Business

    Ψηφιακή Μέριμνα 2021 στα Public: Όλα όσα χρειάζομαι και για καλό σκοπό!

    • NewsRoom

    Μήπως… λέμε μήπως… βρεθήκατε κι εσείς φέτος στη δύσκολη θέση να κάνετε τον «διαιτητή» για το ποιος θα χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό την επόμενη ώρα, το πρωί ή το μεσημέρι; Γιατί η τηλεκπαίδευση ήταν -πώς να το κάνουμε;- αν μη τι άλλο πρόκληση! Μια πρόκληση που μπορεί, όμως, να αποδειχθεί ευκαιρία, αφού με τη δράση «Ψηφιακή Μέριμνα 2021» μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές έχουν τώρα τη δυνατότητα να ανανεώσουν ή να αναβαθμίσουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό τους και, μάλιστα, για καλό σκοπό!

    Το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα 2021 δημιουργήθηκε ακριβώς για να καλύψει τις ανάγκες χιλιάδων νέων, σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, επιδοτώντας μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές από 4 έως 24 ετών για την ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους. Και το Public, όπως πάντα, είναι εκεί για να τους προσφέρει ακριβώς αυτό που χρειάζονται, μέσα από τη μεγαλύτερη γκάμα επώνυμων προϊόντων!

    Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

    Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα 2021

    Το πρώτο που πρέπει να κάνει κάποιος, αν έχει παιδί σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική βαθμίδα, είναι να επισκεφθεί σήμερα το site digital-access.gov.gr και να ενημερωθεί για τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

    Αν πληροί τις προϋποθέσεις και εμπίπτει στους δικαιούχους, το επόμενο βήμα είναι να συμπληρώσει την αίτηση, για να λάβει το αντίστοιχο κουπόνι (voucher), το οποίο μπορεί στη συνέχεια να εξαργυρώσει για να αναβαθμίσει τον τεχνολογικό εξοπλισμό του σε desktop, laptop ή tablet, με όφελος έως και 200 ευρώ.

    Το επόμενο βήμα, βεβαίως, είναι να διαλέξει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τον εξοπλισμό, δηλαδή, που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές του, ιδιαίτερες ανάγκες…

    Πώς επιλέγω desktop, laptop ή tablet;

    Αυτό είναι, πιθανότατα, το σημαντικότερο βήμα.

    Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να αξιολογήσετε τις ανάγκες σας. Γιατί άλλα χρειάζεται ένας μαθητής στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και άλλες απαιτήσεις έχει ένα παιδί του Λυκείου ή ένας φοιτητής.

    Τι χρειάζεστε λοιπόν;

    Κάτι ελαφρύ, ευέλικτο και εύχρηστο, όπως ένα tablet ή ένα laptop;

    Laptop Lenovo 14″ FHD IPS Touch (AMD A6-9220C /4GB / 128GB/ Windows 10 Pro/ AMD Radeon R5) + Antivirus ZoneAlarm για 2 έτη

    Μήπως κάτι με μεγάλη οθόνη που θα διευκολύνει τον μικρό σας μαθητή και θα είναι πιο ξεκούραστο για τον μεγάλο; Ή μήπως χρειάζεστε ένα μηχάνημα για μεγαλύτερες απαιτήσεις, με δυνατότητα αναβάθμισης της μνήμης, του αποθηκευτικού χώρου ή των γραφικών;

    Laptop HP 14s-fq0003nv 14″ (AMD 3020e/4GB/128GB SSD/AMD Radeon) + Antivirus ZoneAlarm για 2 έτη

    Ευκαιρία είναι, επίσης, να κοιτάξετε μήπως χρειάζεστε και κάποιου είδους βοηθητικό εξοπλισμό, όπως είναι, για παράδειγμα, ένας εκτυπωτής, ηχεία ή οτιδήποτε άλλο θα κάνει ευκολότερη τη ζωή του μαθητή, του φοιτητή ή του σπουδαστή και θα αποτελέσει επένδυση για το μέλλον. Κι αυτό γιατί η αγορά μπορεί να ξεπερνά το ποσό της αξίας που καλύπτει το voucher, με τη συμπλήρωση του ποσού από τον δικαιούχο.

    Ευκαιρία, λοιπόν, για πλήρη ανανέωση!

    Γιατί Public;

    Το Public, o #1 προορισμός τεχνολογίας, στηρίζει δυναμικά το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα 2021, που βοηθά χιλιάδες μαθητές και φοιτητές να αναβαθμίσουν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό.

    Και όχι μόνο αυτό, αλλά το Public, σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ», ενισχύει ακόμη περισσότερο το θετικό αποτύπωμα της ενέργειας, αφού με τις αγορές τεχνολογικού εξοπλισμού και τη χρήση του voucher της Ψηφιακής Μέριμνας, στηρίζει το πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία» και εξοπλίζει τις αίθουσες πληροφορικής σε σχολεία της Ελλάδας.

    Το πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία» έχει σαν στόχο την υποστήριξη σχολείων, σε απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες περιοχές, ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες μάθησης με εξοπλισμό, εκπαιδευτικό υλικό και έργα υποδομής, έχοντας βοηθήσει μέσα σε 6 χρόνια 12.000 μαθητές, σε 116 σχολεία σε 63 περιοχές.

    Έτσι, αγοράζοντας το προϊόν της επιλογής του από το Public και χρησιμοποιώντας το κουπόνι της Ψηφιακής Μέριμνας, κάθε δικαιούχος συνεισφέρει ενεργά στην προσπάθεια για την ενίσχυση της προσβασιμότητας όλων των μαθητών στην τεχνολογία.

    Κι όλα αυτά, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε μέσα από τη μεγαλύτερη γκάμα επώνυμων προϊόντων, απευθυνόμενοι είτε σε κάποιο φυσικό κατάστημα είτε εξαργυρώνοντας το κουπόνι μας online στο public.gr, εύκολα, γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια.

    Γιατί «Ψηφιακή Μέριμνα» σημαίνει Public!