• Πολιτική

    Ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: H γραβάτα, οι Guns ‘N Roses και το ποδόσφαιρο

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Με τη συνοδεία πλήθους στελεχών της Νέας Δημοκρατίας κατέφθασεμ λίγο μετά τις 10 το πρωί στο χώρο, όπου διοργανώνεται η φετινή ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Στην είσοδο μάλιστα βρισκόταν και ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, με τον οποίο ο πρωθυπουργός συνομίλησε για λίγα λεπτά.

    Όπως προτάσσει η παράδοση του πρωθυπουργικού προγράμματος, κατά της διάρκεια της επίσκεψης στην ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιήγησή του στον χώρο με τη συνάντηση με την διοίκηση της ΔΕΘ. «Στόχος μας είναι να γίνει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μια από τις καλύτερες εκθέσεις στον κόσμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επαφής που πραγματοποίησε με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μοναδικά πλεονεκτήματα που προσφέρει στη Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι υπάρχουν 170 στρέμματα μέσα στην καρδιά της πόλης, τα οποία, μέσα από ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης στην κατεύθυνση της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της διαμόρφωσης χώρων πρασίνου, θα αποτελούν ολοένα και περισσότερο σημείο αναφοράς για την κοινωνική, επιχειρηματική και αθλητική ζωή της πόλης.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την περιοδεία του στους χώρους της ΔΕΘ, επισκεπτόμενος αρχικά το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-EXELPO, Τάσο Τζήκα, τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

    Η επίδειξη που έκαναν οι δυνάμεις του στρατού στον πρωθυπουργό

    Εκεί, τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αλλά και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε μια επίδειξη ανδρών των ειδικών δυνάμεων του στρατού, οι οποίοι έκαναν άσκηση με σχοινιά. Η μπάντα του στρατού τον υποδέχθηκε, παίζοντας το «Paradise City» των Gun N’ Roses. Αξίζει να αναφερθεί ότι η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από τις εκλογές, είχε πει ότι είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του.

    Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μετέβη στο περίπτερο της Πυροσβεστικής, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους πυροσβέστες για την τιτάνια προσπάθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού και εξήρε την συμβολή του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περίπτερο της Πυροσβεστικής

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιήγησή του, πραγματοποίησε επίσκεψη και στο περίπτερο της ομάδας του Ηρακλή. Εκεί μάλιστα του έδωσαν και μια φανέλα με το όνομά του, ενώ σε αυτό του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κούδας του προσέφερε αναμνηστική πλακέτα. Φανέλα της ομάδας προσέφεραν στον πρωθυπουργό και οι εκπρόσωποι της ομάδας του Αρη.

    Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ συνεχίστηκε με επισκέψεις και σε άλλα περίπτερα της έκθεσης, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Ινδίας, που είναι η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη φανέλα του Ηρακλή

    Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της ημέρας αποτέλεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβεί στον χώρο της ΔΕΘ. Εκεί, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δώρισε στον πρωθυπουργό μία γραβάτα, με το λογότυπο της πόλης. Ο πρωθυπουργός εντυπωσιάστηκε από τη γραβάτα, ενώ έκανε και ένα αιχμηρό σχόλιο, που είχε στόχο την προηγούμενη κυβέρνηση. «Εμείς φοράμε γραβάτες… Είναι ένα δώρο, που αν το χάριζε αλλού, δεν θα το εκτιμούσαν ιδιαίτερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.



    ΣΧΟΛΙΑ