• Business

    «Επί ποδός» τα σούπερ μάρκετ για τον κορονοϊό: Αυξάνουν προμήθειες, ανακαλούν ρεπό και εντείνουν τα έκτακτα μέτρα ασφάλειας


    Οι καταναλωτές σπεύδουν να προμηθευτούν κατά κύριο λόγο τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως όσπρια, μακαρόνια, ρύζια, γάλατα μακράς διαρκείας, αλλά και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, όπως αντισηπτικά και μωρομάντιλα.

    Νέα έκτακτα μέτρα δρομολογούν τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού  στην χώρα μας. Παράλληλα με την συνεχή τροφοδοσία των καταστημάτων, προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, τα επιτελεία των αλυσίδων εντείνουν και τα μέτρα ασφάλειας για πελάτες και καταναλωτές.

    Ειδικότερα, εντατικοποιούν τις απολυμάνσεις και τους εσωτερικούς ελέγχους στους χώρους υγιεινής των καταστημάτων, στους αποθηκευτικούς τους χώρους και σε αυτούς που συσκευάζονται τα προϊόντα ενώ φροντίζουν διαρκώς να υπενθυμίζουν στους εργαζόμενους τα μέτρα υγιεινής, ώστε να προστατευθούν από τον κορονοϊό και τα θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων που μπορεί να προκληθούν. Κάποιες αλυσίδες αναμένεται να λάβουν τις επόμενες μέρες και κάποια ειδικά μέτρα ασφάλειας για τους πελάτες.

    Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην απρόσκοπτη τροφοδοσία των καταστημάτων με προϊόντα, ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις σε ενδεχόμενη «έκρηξη» της ζήτησης. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη προσέλευση καταναλωτών κάποιες αλυσίδες έχουν ανακαλέσει τα ρεπό των εργαζομένων τουλάχιστον μέχρι να κοπάσει το φαινόμενο.

    Οι λιανέμποροι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, λέγοντας πως έχουν φροντίσει για την αδιατάραχτη τροφοδοσία των καταστημάτων τους, και συστήνουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση καθώς όπως λένε δεν υπάρχει λόγος πανικού. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τις ανησυχίες, οι υπάλληλοί τους ενημερώνουν τον κόσμο που επισκέπτεται τα καταστήματα πως υπάρχουν αρκετά αποθέματα για όλους.

    Το πρώτο «crash test» για την ετοιμότητα των σούπερ μάρκετ αναμένεται αυτό το σαββατοκύριακο, όπου παραδοσιακά γίνονται οι περισσότερες αγορές και τα νοικοκυριά επισκέπτονται τα καταστήματα για τα εβδομαδιαία ψώνια τους.

    Να σημειωθεί ότι ήδη από την αρχή της εβδομάδας, οπότε και υπήρξαν τα πρώτα θανατηφόρα κρούσματα στη γειτονική Ιταλία και τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης με τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ παρατηρείται άνοδος της κατανάλωσης. Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ ενώ έχουν πυκνώσει και οι τηλεφωνικές παραγγελίες για αποστολές προϊόντων κατ’ οίκον.

    Μια τάση που εκτιμάται πως θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, καθώς κάποιοι καταναλωτές θα θελήσουν να αποφύγουν τις επισκέψεις στα φυσικά καταστήματα εξαιτίας της μεταδοτικότητας του ιού.



    ΣΧΟΛΙΑ