• Κοινωνία

    Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για το 2χρονο κοριτσάκι που πέθανε ξαφνικά στη Βέροια

    • NewsRoom
    νοσοκομείο


    Σοκαρισμένη είναι η Βέροια – και όχι μόνο – από τον ξαφνικό θάνατο ενός παιδιού 2 χρονών από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια.

    Το κοριτσάκι είχε μεταφερθεί αρχικά από τους γονείς του στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή (16.2.2020) και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν ανένηψε. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, ωστόσο ήταν ήδη νεκρό.

    Τώρα το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου αναφέρει πως φως στα αίτια του θανάτου θα ρίξει μόνο η νεκροψία που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη.

    Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν

    “Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι «την Κυριακή 16/02/2020 περί τις 02:00πμ διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας κοριτσάκι 2 ετών, συνοδεία δύο ιατρών που εφάρμοζαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση για τουλάχιστον 25 λεπτά.

    Το παιδί προσήλθε απνοϊκό κυανωτικό χωρίς σημεία ζωής, διασωληνώθηκε άμεσα και συνεχίστηκε ΚΑΡΠΑ για άλλα 30 λεπτά χωρίς κανένα σημείο ανάνηψης. Σημειώθηκε ώρα θανάτου 02:42 πμ.

    Δεν αναφέρθηκε ιστορικό πρόσφατης λοίμωξης, σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ενώ «φως» στα αίτια θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατριδικαστική εξέταση που παραγγέλθηκε για σήμερα Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη”.



    ΣΧΟΛΙΑ