Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Τα μηνύματα του Αντώνη Ρέμου και της Αφροδίτης Μάνου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

αντωνης-ρεμος-

Για την Συμφωνία των Πρεσπών τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο Αντώνης Ρέμος. Ο δημοφιλής τραγουδιστής, ο οποίος ανέβασε μια φωτογραφία με τον Ήλιο της Βεργίνας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, παίρνει θέση ζητώντας δημοψήφισμα.

«Φίλοι μου καλησπέρα. Λόγω των εξελίξεων των ημερών έχω κι εγώ την ανάγκη να τοποθετηθώ για τα όσα διαδραματίζονται και αφορούν στην Μακεδονία!

» Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει αν είναι σωστό η λάθος αυτό που γίνεται με την ονομασία την Μακεδονίας μας ( αν και για μένα προσωπικά είναι έγκλημα ) Αυτό θα το κρίνει η ιστορία.

» Το μόνο σίγουρο είναι ότι και για αυτήν την τεράστιας σημασίας απόφαση για τη χώρα μας θα πρέπει να την πάρει ο λαός με δημοψήφισμα!! Συμφωνώ και προσυπογράφω και εγώ για το δημοψήφισμα Για τη συμφωνία των Πρεσπών. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ ???» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ανάλογο μήνυμα ανήρτησε και η Αφροδίτη Μάνου στο Facebook. Η τραγουδίστρια επαναλαμβάνει ότι θα πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός «για ένα τόσο σημαντικό Εθνικό Θέμα». Χαρακτηρίζει «εγκληματική επιλογή» τη Συμφωνία των Πρεσπών και απαντά με τις φράσεις «οι ρίζες μας είναι βαθιές. Θα αντέξουμε» σε όσους επιτίθενται στους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Η δήλωση της Αφροδιτής Μάνου

Στηρίζω το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία. Ανεπιφύλακτα και με όλες μου τις δυνάμεις.

Κάλεσα και καλώ τους προσωπικούς μου φίλους και στενούς συνεργάτες καλλιτέχνες να υπογράψουν το κείμενο της Επιτροπής για Δημοψήφισμα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πιστεύω ότι για ένα τόσο σημαντικό Εθνικό Θέμα, πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι χωρίς ενδοιασμό, γιατί το κάλεσμα αυτό δεν είναι δικό μου και καμιάς επιτροπής. “Ο Ελύτης, ο Γκάτσος, ο μέγας Σεφέρης, οι ποιητές, οι
ποιητές και τόσοι άλλοι”. Ο Ρίτσος. Ο Τσαρούχης, ο Φασσιανός, ο Μίκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα, ο Σταύρος Ξαρχάκος κι ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Ο Νίκος
Γαβριήλ Πεντζίκης. Αυτοί “φταίνε” για όλους μας. Αυτοί φυτέψανε το σπόρο μέσα μας και σημαδέψαν τη ζωή μας με την ανάσα τους. Αυτοί μάς γαλούχησαν με τις αξίες τους.

Αυτούς να καταδικάσουν όσοι μας βρίζουν ετερόκλητο όχλο, ανόητους και εθνικιστές. Οι ρίζες μας είναι βαθιές. Θα αντέξουμε.

Αν σκεφτόντουσαν να στηριχτούν επάνω μας πριν προχωρήσουν σε αμετάκλητες εγκληματικές επιλογές, θα βοηθούσαμε με όλη μας την ψυχή. Που είναι μεγάλη και ελληνική.

Αφροδίτη Μάνου
Νέο Ψυχικό, 19 Ιανουαρίου 2019»