• Top Stories

    Νέα Δημοκρατία: Νέα μετωπική Μεϊμαράκη – Παπαμιμίκου


    Στα χέρια, τουλάχιστον λεκτικά, πιάστηκαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, δύο εβδομάδες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

    Αφορμή για το νέο επεισόδιο στάθηκε η συνέντευξη του πρώην προέδρου και εκ νέου υποψηφίου για την ηγεσία της ΝΔ στον Realfm, στον οποίο απάντησε πριν από λίγο ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

    «Εάν εκλεγώ, ο πρώτος που θα αλλάξει είναι ο γραμματέας του κόμματος», ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εγκαλώντας τον Γραμματέα για το «λουκέτο» στους πυρήνες και στις οργανώσεις της ΝΔ στην επικράτεια. Ιδιαίτερη αναφορά ο υποψήφιος πρόεδρος έκανε στην επίθεση που δέχθηκε για το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, τόνισε πως επιμένει στην ανάγκη κατάθεσης μήνυσης στην εταιρία και διευκρίνισε:

    «Αν όλοι αποδεχθούν ότι δεν έχω ευθύνη, να μη γίνει μήνυση, αλλά ο Τζιτζικώστας λέει όχι, όπως και ο Παπαμιμίκος. Κάποιοι φοβούνται να μπει μέσα ο εισαγγελέας και ο ανακριτής;», διερωτήθηκε.

    Για εμμονή του κ. Μεϊμαράκη στο πρόσωπό του κάνει λόγο ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, αλλά, όπως λέει, «ειλικρινά όμως δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω, γιατί έχω μάθει να σέβομαι και να τιμώ ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην Παράταξη». Χαρακτηρίζει «ψέμα πως εγώ αρνήθηκα την υποβολή μήνυσης και αν ισχύει το αντίθετο, ας βγει να το αποδείξει. Διαφορετικά τον καλώ να ανακαλέσει. Ας μην ξεχνά ότι εγώ ήμουν ο πρώτος που ζήτησα να ασκηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον της εταιρίας, τη στιγμή μάλιστα που ήδη σήμερα εκδικάστηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

    Παράλληλα, δηλώνει την έκπληξή του που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, «ως πρώην Πρόεδρος αλλά και Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, αγνοεί ότι σύμφωνα με το Άρθρο 9 παρ. 2 υποπαρ. 13 του Καταστατικού, το κόμμα εκπροσωπείται δικαστικά και εξώδικα μόνο από τον Πρόεδρο, ο οποίος είναι ο μοναδικός που μπορεί να υποβάλει σχετική μήνυση ή να δώσει τη σχετική εξουσιοδότηση. Και εν τέλει αναρωτιέμαι γιατί μέχρι να παραιτηθεί από Πρόεδρος δεν υπέβαλε μήνυση εναντίον της εταιρίας, ως είχε κάθε δικαίωμα».

    Κατά τον Γραμματέα της ΝΔ, θα πρέπει «επιτέλους να πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία και ας πορευθούμε με ενότητα και ομοψυχία για το καλό της Παράταξης».



    ΣΧΟΛΙΑ