• Κοινωνία

    Αμετανοήτος ο ψευτογιατρός: Πιστεύω ότι υπάρχει ένα βότανο για κάθε νόσο που μπορεί να τη θεραπεύσει

    ψευτογιατρός


    Ψευτογιατρός κατά… λάθος υποστήριξε ότι έγινε ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία 12 ασθενών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων 14.

    Κατηγορείται ότι υποσχόταν ακόμα και σε καρκινοπαθείς πλήρη ίαση με βότανα, κάνοντας τους να σταματήσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν.

    Απολογούμενος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε να μην έχει συνειδητοποιήσει τις τραγικές συνέπειες στους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν.

    «Πίστευα και πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να γίνει καλά με τη δύναμη του Θεού. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα βότανο για κάθε νόσο που μπορεί να τη θεραπεύσει, αυτό το έχει πει ο Θεός που βρίσκεται πάνω σας», είπε στους δικαστές και προκάλεσε την οργή του ακροατηρίου υποστηρίζοντας ότι δεν πληρωνόταν για τις υπηρεσίες του.

    Ο ψευτογιαυρός είπε ότι βρίσκεται στο εδώλιο για μία… αμαρτία:

    «Βρίσκομαι εδώ για μία αμαρτία, ένα ψέμα, τον εγωισμό και την περηφάνεια μου. Αρνούμαι ότι είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση και έδρασα με δόλο. Δεν μπορώ να δίνω πράγματα δωρεάν σε κάποιους να τους πηγαίνω δωρεάν στο νοσοκομείο και άλλους να θέλω να τους σκοτώσω.

    Η φήμη μου έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδος, έχει φτάσει στην Κίνα, στη Ρωσία, στην Αμερική προσπαθούσα να βοηθήσω. Δεν μπορούσα να τους βοηθήσω όλους δωρεάν. Ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό και δεν έκανα κακό. Δεν θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος».

    Για το ότι συνέχισε επί χρόνια να παρουσιάζεται ως διάσημος γιατρός, ο κατηγορούμενος είπε:

    «Κάποια στιγμή έκανα ένα λάθος, όταν η φήμη μου βγήκε έξω από το Άγιο Όρος, κάποιος έψαξε για μένα, βρήκε ένα συνονόματο γιατρό στην Αμερική και διέδιδε ότι αυτός είμαι εγώ. Από εγωισμό και περηφάνεια το άφησα να υποβόσκει και δεν το διέψευσα, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».

    Πενήντα χρόνια προσπαθούν να θεραπεύσουν ανίατες ασθένειες και δεν έχουν καταφέρει κάτι. Όμως έχουν εμφανιστεί σύγχρονοι Άγιοι και έχουν κάνει θαύματα και έχουν θεραπεύσει κόσμο, πιστεύω ότι ο Θεός μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα. Πίστευα και τους έλεγα ότι η λύση είναι ο Θεός. Θεός μαζί με βότανα μπορεί να θεραπεύσει. Ερχόταν σε μένα όταν η κατάσταση είχε ξεπεράσει τα όρια. Όταν είχε κάνει τα πάντα, δεν είχε αποτέλεσμα και υπήρχαν υποτροπές. Όταν δεν είχε η συμβατική ιατρική να του προσφέρει κάτι άλλο. Ερχόταν μήπως βρει μία ελπίδα.

    Πρόεδρος: Μας εσείς δεν μπορούσατε να κάνετε κάτι…

    Κατηγορούμενος: Το έκριναν οι άλλοι.

    Πρόεδρος: Λέτε ότι κάνατε και διαγνώσεις…

    Κατηγορούμενος: Αυτή τη στιγμή η βοτανολογία όπως έχει αναγνωριστεί από παγκόσμιο οργανισμό υγείας, ευρωπαϊκή ένωση κ.λ.π. είναι μία επιστήμη. Διαβάζεις εξετάσεις και προσπαθείς να προσαρμόσεις βοτανοθεραπεία. Μέσα στα διαγνωστικά πλαίσια που επιβάλει βοτανοθεραπεία, πρέπει και ο βοτανοτανοθεραπευτείς να γίνει κοινωνός εξετάσεων.

    Εγώ π.χ. έπαιρνα μία μαγνητική και διάβαζα το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν αμφισβήτησα το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή με τη συμβατική ιατρική και τον τρόπο που αντιμετωπίζει ρον καρκίνο 9-10 πεθαίνουν και ο εμάς θα πεθάνει πιο μετά.

    Έχω ζήσει θαύματα πολλά και το πιστεύω.Εγώ ποτέ δεν έλεγα «μη φοβού», έλεγα «μη φοβού, έχει ο Θεός». Ποτέ δεν έλεγα παρακαλώ, έλεγα «το Θεό να ευχαριστείς». Θεωρώντας ότι ο Θεός επιλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει και ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν σε μένα για να γίνουν καλά αλλά για να βελτιωθούν.

    Όταν κάποιος πέθαινε στεναχωριόμουν σαν να είναι δικός μου άνθρωπος. Έστελνα στο Άγιο Όρος τα όρος χρήματα που μου έδιναν σε κάποιες περιπτώσεις για να τους κάνουν σαρανταλειτουργό.

    Αυτό δε δείχνει την ποιότητα ενός ανθρώπου αλλά πονάω. Γι αυτούς ξόδευα διόδια για τα ταξίδια, ποτέ δεν έχω πάρει χρήματα για διόδια, πονάω για συνάνθρωπο, αυτό είναι το ποιον μου το πιστεύον μου, το έκανα για τη ψυχή μου…

    Διαβάστε επίσης:

    Ψευτογιατρός: Συστηνόταν και ως πιλότος – Άλλαζε όνομα για να μην τον βρουν… οι Τούρκοι

    Υπόθεση Πάτρας: Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ίριδα

    Θέμης Αδαμαντίδης: Αναβλήθηκε για τις 14 Ιουλίου η δίκη



    ΣΧΟΛΙΑ