• Portraits.gr

    Tissot Heritage 1973 Chronograph: Με το βλέμμα στη χρυσή εποχή της Formula 1


    Ο Ελβετός Loris Kessel δεν είναι ένας από τους θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αγωνίστηκε μόλις σε 6 γκραν πρι της Formula 1 το 1976 και το 1977, χωρίς να καταφέρει να αποσπάσει ούτε έναν βαθμό. Κι όμως, άφησε το στίγμα του με τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που άνοιξε και με τις ομάδες μηχανοκίνητου αθλητισμού που ίδρυσε.

    Ο γιος του, Ronnie, συνεχίζει το έργο του μέσω της Kessel Classics, που συμμετέχει σε αγώνες με κλασικά αυτοκίνητα ανά τον κόσμο. Μάλιστα, με το αγωνιστικό της Formula 1 N176 του 1976, η Kessel Classics επικράτησε στο Ιστορικό Γκραν Πρι του Μονακό.

    Ο Loris Kessel είχε ως χορηγό το 1976 την Tissot, και η εταιρεία λανσάρει τώρα τον χρονογράφο Tissot Heritage 1973 Chronograph, με σχεδιαστικό «οδηγό» το ρολόι Tissot Navigator της δεκαετίας του ’70. Η Tissot έχει μείνει πιστή στο αυθεντικό στυλ της δεκαετίας του ’70, με μία βασική αλλαγή: αντί για πλεξιγκλάς, ο εξωτερικός κρύσταλλος που περιβάλλει το καντράν του χρονογράφου είναι από γυαλί, αντανακλώντας τις εξελίξεις στην ωρολογοποιία τα τελευταία 40 χρόνια. Ωστόσο, βλέποντάς το από το πλάι, το καντράν μοιάζει όπως θα το έβλεπε κανείς κι αν υπήρχε πλεξιγκλάς στην κατασκευή του, διατηρώντας τον αυθεντικό του χαρακτήρα.

    Αυθεντικό διατηρείται και το τελείωμα της κάσας, που σπάνια συναντάμε σε ρολόγια από τη δεκαετία του ’80 και μετά, και προσδίδει προσωπικότητα στο ρολόι, αν και το καθιστά επιρρεπές σε γρατζουνιές και δύσκολο στο γυάλισμα.

    Το Heritage 1973 Chronograph, όπως αναφέρει το Hodinkee, είναι μία επιτυχημένη συνταγή για όποιον αναζητά ένα σύγχρονο ρολόι που να αντανακλά με ακρίβεια την ατμόσφαιρα του κόσμου της Formula 1 στη δεκαετία του ’70. Η τιμή του είναι στα 2.100 δολάρια και θα κυκλοφορήσουν 1.973 κομμάτια.



    ΣΧΟΛΙΑ