• Portraits.gr

    Η Oris δίνει νέο χρώμα στη σειρά Big Crown Pointer Date


    Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ρολόγια που είδαμε στην περσινή έκθεση Baselworld ήταν το Oris Big Crown Pointer Date με μπλε καντράν. Τώρα, η Oris επεκτείνει τη σειρά Pointer Date με ένα νέο, καθηλωτικό κόκκινο καντράν, χωρίς να αλλάξει τη λογική του ρολογιού.

    Η ατσάλινη κάσα του ρολογιού είναι διαμέτρου 40 χιλιοστών, με κορώνα μεγάλου μεγέθους, και συνδυάζεται είτε με ατσάλινο μπρασελέ, είτε με καφέ λουρί από δέρμα ελαφιού, το οποίο χρωματίζεται χωρίς χρήση χημικών και χωρίς επεξεργασία επιβλαβή για το περιβάλλον.

    Ο μηχανισμός του ρολογιού είναι ο SW 200 της Sellita, τροποποιημένος από την Oris, ο οποίος παρέχει αυτόματο κούρδισμα, συχνότητα 4 Hz, ένδειξη ημερομηνίας και απόθεμα ενέργειας 38 ωρών.

    Ο γενικότερος σχεδιασμός του ρολογιού είναι παραδοσιακός, με vintage δείκτες, δευτερολεπτοδείκτη και δείκτη με κόκκινη άκρη που υποδεικνύει την ημερομηνία στο εξωτερικό μέρος του καντράν. Όπως αναφέρει το Hodinkee, είναι ένα ρομαντικό σχέδιο, και το κόκκινο χρώμα του καντράν είναι έντονο, αλλά όχι ανοιχτό, δίνοντας στο συγκεκριμένο ρολόι μία ξεχωριστή θέση στη σειρά Pointer Date.

    Από τις δύο επιλογές που παρέχονται, το ατσάλινο μπρασελέ φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα με το χρώμα και τον τόνο του καντράν, κάνοντας ένα καθημερινό ρολόι, όπως είναι το κόκκινο Pointer Date, να μοιάζει πολύ ξεχωριστό στο χέρι.

    Με τιμή που ξεκινά από τα 1.600 δολάρια με δερμάτινο λουρί και τα 1.800 δολάρια για το μπρασελέ, το Oris Big Crown Pointer Date αξιοποιεί στον μέγιστο βαθμό ένα νέο χρώμα, ενώ ενισχύει τις πιθανότητες για μία ενδεχόμενη τάση προς περισσότερα κόκκινα ρολόγια.



    ΣΧΟΛΙΑ