• Portraits.gr

    Η καινοτομία του Glashütte Original Senator Chronometer Tourbillon Limited Edition


    To Glashütte Original Senator Chronometer Tourbillon δίνει μία ιδιαίτερη διάσταση στην έννοια του «ιπτάμενου τουρμπιγιόν», ενός τουρμπιγιόν δηλαδή που στηρίζεται μόνο από τη μία πλευρά, παρέχοντας μία καλύτερη θέα στα ενδότερα του μηχανισμού, αλλά και μοιάζοντας σαν να πετάει.

    Το ιπτάμενο τουρμπιγιόν έχει συνδεθεί στενά με τη γερμανική ωρολογοποιία εν γένει, και ακόμα περισσότερο με τα ρολόγια της Glashütte Original. Εν προκειμένω, η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας για καινοτομίες που περιλαμβάνονται στο Senator Chronometer Tourbillon Limited Edition.

    Η βασική καινοτομία, που η εταιρεία χαρακτηρίζει «λειτουργία διακοπής δευτερολέπτων και επαναφοράς με ελάχιστη απόκλιση», είναι ότι, τραβώντας κανείς την κορώνα προς τα έξω κατά ένα κλικ, το τουρμπιγιόν σταματά να περιστρέφεται και έτσι σταματούν να τρέχουν και τα δευτερόλεπτα. Τραβώντας την κορώνα στην επόμενη θέση και κρατώντας την εκεί, το τουρμπιγιόν προχωρά σύμφωνα με τη φορά του ρολογιού έως το μηδέν, και ο δείκτης των λεπτών πηγαίνει στην αμέσως επόμενη ένδειξη. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίσει την ώρα με απόλυτη ακρίβεια. Πρόκειται για μία τεχνολογία που έχουμε ξαναδεί στη σειρά Senator Chronometer, όμως τώρα για πρώτη φορά δοκιμάζεται σε ιπτάμενο τουρμπιγιόν, όπως αναφέρει το Hodinkee.

    Πρόκειται αναμφίβολα για ένα εντυπωσιακό ρολόι, με όμορφο τελείωμα και επιβλητικά διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το λιτό, γερμανικού στυλ πίσω μέρος του μηχανισμού.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Glashütte Original
    Μοντέλο: Senator Chronometer Tourbillon Limited Edition
    Αριθμός αναφοράς: 1-58-05-01-03-30
    Διάμετρος: 42 mm
    Πάχος: 12 mm
    Υλικό κάσας: Πλατίνα
    Χρώμα καντράν: Ανοιχτό με μπλε καντράν για την εμφάνιση της ώρας
    Φωτισμός: Όχι
    Αντοχή στο νερό: 5 bar
    Λουράκι/Μπρασελέ: Σκούρο μπλε κροκό λουράκι με πλατινένια αγκράφα

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: Caliber 58-05
    Λειτουργίες: Ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα (στο τουρμπιγιόν), ένδειξη αποθέματος ενέργειας
    Απόθεμα ενέργειας: 70 ώρες
    Κούρδισμα: Χειροκίνητο
    Συχνότητα: 3 Hz (21.600 vph)
    Πιστοποίηση χρονομέτρου: Πιστοποιημένο κατά DIN 8319 από τη Γερμανική Υπηρεσία Βαθμονόμησης στο Glashütte

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Τιμλή: €150.000
    Limited Edition: 25 κομμάτια



    ΣΧΟΛΙΑ