• Portraits.gr

    Grand Seiko Elegance Collection ‘Slim’ Hand-Wound Limited Editions


    Η κολεξιόν Elegance της Grand Seiko αποτελείται από οκτώ ρολόγια, άλλα με χειροκίνητους και άλλα με αυτόματους μηχανισμούς, με πάχος 11,6 χιλιοστών για αυτά με χειροκίνητο μηχανισμό και 13 χιλιοστών για αυτά με αυτόματο.

    Τώρα, η Grand Seiko προσθέτει σε αυτήν τη συλλογή άλλα τέσσερα ρολόγια, τα οποία λειτουργούν με τον πρώτο χειροκίνητο μηχανισμό της Grand Seiko εδώ και οκτώ χρόνια, την καλίμπρα 9S63, που βασίζεται πάνω στην καλίμπρα 9S64, προσθέτοντας έναν μικρό δείκτη δευτερολέπτων και έναν δείκτη αποθέματος ενέργειας.

    Τα δύο από τα τέσσερα ρολόγια είναι διακοσμημένα με την πολύπλοκη ιαπωνική τεχνική βερνικώματος urushi, ενώ και τα τέσσερα έχουν τις ίδιες διαστάσεις: διάμετρος 39 χιλιοστών, πάχος 11,6 χιλιοστών.

    Η Grand Seiko το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει τις κυκλοφορίες ρολογιών σε περιορισμένη έκδοση, θέλοντας να καθιερωθεί ως κατασκευάστρια προϊόντων πολυτελείας και να ξεχωρίσει από την ευρύτερη οικογένεια της Seiko. Ήδη από το 2017, η Grand Seiko λειτουργεί αυτόνομα από τη Seiko, και έκτοτε η ποικιλία ρολογιών που προσφέρει έχει αυξηθεί θεαματικά.

    Από την άλλη, οι φανατικοί της Grand Seiko φοβούνται ότι η μετάβαση σε αυτό το πιο πολυτελές προφίλ της εταιρείας θα επηρεάσει αρνητικά τη σημερινή της εικόνα ως μίας ωρολογοποιίας που κατασκευάζει ρολόγια με ασυναγώνιστη σχέση τιμής-ποιότητας. Όμως αυτές οι ανησυχίες μέχρι στιγμής έχουν διαψευσθεί, καθώς υπάρχουν κομμάτια που ξεκινούν ακόμα και στα 2.200 δολάρια, και η εταιρεία φαίνεται να διατηρεί την διακριτή της ταυτότητα. Εν προκειμένω, η εκδοχή των νέων ρολογιών με ατσάλινη κάσα στοιχίζει λιγότερα από 8.000 δολάρια, τιμή χαμηλότερη απ’ όσο θα περίμενε κανείς για ένα τέτοιο ρολόι.

    Tα βασικά

    Μάρκα: Grand Seiko
    Μοντέλο: Elegance Collection, new “Slim” watch debut
    Αριθμός αναφοράς: SBGK002 (ροζ χρυσός, κόκκινο καντράν) SBGK004 (ροζ χρυσός, μαύρο καντράν) SBGK006 (κίτρινος χρυσός, λευκό καντράν) SBGK005 (ανοξείδωτο ατσάλι, μπλε καντράν)
    Διάμετρος: 39 mm
    Πάχος: 11,6 mm
    Υλικό κάσαςΡοζ χρυσός, κίτρινος χρυσός ή ατσάλι
    ΚαντράνΔύο με ιαπωνικό βερνίκι maki-e (κόκκινος χρυσός), ένα με λευκό καντράν (κίτρινος χρυσός) και ένα σε σχέδιο Mount Iwate (ατσάλι)
    Αντοχή στο νερό: 30 μέτρα
    Λουρί/ΜπρασελέΌλα συνοδεύονται από αντίστοιχα κροκό λουριά

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: Grand Seiko 9S63
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, απόθεμα ενέργειας
    Απόθεμα ενέργειας: 72 ώρες
    ΚουρδισμαΧειροκίνητο
    Συχνότητα: 4 Hz (28.800 vph)

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    ΤιμήΤα μοντέλα με καντράν maki-e σε χρυσό, 29.000 δολάρια. Το μοντέλο με τον κίτρινο χρυσό, 19.000 δολάρια. Το μοντέλο με το ατσάλι, 7.400 δολάρια.
    Limited Edition: 150 από το κάθε μοντέλο maki-e και 1.500 από το ατσάλινο μοντέλο. Οι περιορισμένες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες τον Μάρτιο, με το μοντέλο του κίτρινου χρυσού να εντάσσεται στη μόνιμη συλλογή τον Ιούλιο.



    ΣΧΟΛΙΑ