• Portraits.gr

    Γνωριμία με το ξεχωριστό Grand Seiko SBGA403 Spring Drive 20th Anniversary Limited Edition


    Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το λανσάρισμα της μοναδικής τεχνολογίας της Grand Seiko, Spring Drive, και όπως ήταν αναμενόμενο η ιαπωνική εταιρεία γιορτάζει την επέτειο αυτή ποικιλοτρόπως.

    Στο πλαίσιο αυτό, θα κυκλοφορήσει το SBGA403, ένα σπορ ρολόι που συνδυάζει έναν αυτόματο μηχανισμό Spring Drive με έναν νέο σχεδιασμό κάσας και ένα πραγματικά φανταστικό καντράν, εμπνευσμένο από το λιοντάρι, που αποτελεί ένα παραδοσιακό σύμβολο της Grand Seiko.

    H κάσα, σύμφωνα με το Hodinkee, είναι από τιτάνιο υψηλής έντασης με διάμετρο 44,5 χιλιοστών και καμπυλωτά πλαϊνά που προσδίδουν ισχυρό δυναμισμό στο ρολόι. Το κάτω μέρος της κάσας κάνει γωνία, κάνοντας το ρολόι να φοριέται πιο χαμηλά στον καρπό και διασφαλίζοντας την άνεσή του. Ο δακτύλιος 60 λεπτών είναι μαύρος κεραμικός και περιστοιχίζει όμορφα το καντράν, δίνοντας έμφαση στον σπορ χαρακτήρα της νέας κάσας.

    Μπορεί οι διαστάσεις της κάσας να ακούγονται μεγάλες, αλλά σε καμία περίπτωση δε φαίνεται αυτό πάνω στο χέρι, και το ρολόι είναι εξαιρετικά άνετο.

    Όσο για το καντράν, ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Η Grand Seiko είναι γνωστή για τα πανέμορφα καντράν της, όμως εδώ ξεπέρασε τον εαυτό της. Το πρασινωπό χρώμα του ανάλογα με τον φωτισμό μπορεί να μοιάζει ανοιχτό γκρι ή ανοιχτό καφέ, ενώ το σχέδιό του είναι εμπνευσμένο από τη χαίτη του λιονταριού. Καθώς κινεί κανείς το ρολόι, η υφή του μοιάζει σαν να πετάγεται έξω προς το μέρος μας. Και παρά την ένταση του σχεδίου, οι δείκτες και οι ενδείξεις είναι έτσι φτιαγμένες, ώστε να είναι ευανάγνωστη η ώρα.

    Όσο για τον μηχανισμό, την καλίμπρα 9R15, είναι εξαιρετικά ακριβής και πρακτικός, όπως και κάθε μηχανισμός με την τεχνολογία Spring Drive. Και μπορεί να υπάρχουν πολλοί που θα γκρινιάξουν για το γεγονός ότι δεν είναι ένας παραδοσιακός μηχανισμός, όμως αυτοί που πραγματικά κατανοούν τι εστί Spring Drive καταλαβαίνουν ότι μιλάμε για ένα ξεχωριστό κομμάτι της ωρολογοποιίας του 21ου αιώνα και κάτι στο οποίο αξίζει κανείς να επιστήσει την προσοχή του.

    Το SBGA403 θα κυκλοφορήσει από τον Μάιο σε περιορισμένη έκδοση 500 κομματιών και η τιμή του θα είναι στα 10.600 δολάρια.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Grand Seiko
    Μοντέλο: SBGA403
    Διάμετρος: 44,5 mm
    Πάχος: 14,3 mm
    Υλικό κάσαςΤιτάνιο υψηλής έντασης
    Χρώμα καντράνΛαδί
    ΦωτισμόςΝαι, στους δείκτες και τις ενδείξεις ώρας
    Αντοχή στο νερό: 200 μέτρα
    Λουρί/ΜπρασελέΜπρασελέ από υψηλής έντασης τιτάνιο

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: Spring Drive 9R15
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, ημερομηνία, δείκτης αποθέματος ενέργειας
    Απόθεμα ενέργειας: 72 ώρες
    ΚούρδισμαΑυτόματο (με χειροκίνητο κούρδισμα)

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Τιμή: 10.600 δολάρια
    ΔιαθεσιμότηταΑπό Μάιο 2019
    Limited Edition: 500 κομμάτια.



    ΣΧΟΛΙΑ