• Portraits.gr

    Γνωριμία με το Breguet Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel


    H Breguet είναι γνωστή μεταξύ άλλων για τα κλασικά της σχέδια, τους πολύπλοκους μηχανισμούς της, και φυσικά για τον ομώνυμο ιδρυτή της, έναν από τους κορυφαίους ωρολογοποιούς όλων των εποχών. Είναι επίσης γνωστή και για τα χειροποίητα καντράν της τύπου guilloché, ενώ λιγότερο πολυσυζητημένα είναι τα grand feu εμαγιέ καντράν της. Ένα ρολόι με τέτοιο καντράν θα εξετάσουμε σήμερα.

    Το Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος, όμως πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, καθώς δεν το είδαμε στην έκθεση Baselworld, και αυτό που ξεχωρίζει κανείς με την πρώτη ματιά είναι το όμορφο μπλε καντράν του. Η κάσα είναι διαμέτρου 38 χιλιοστών από λευκό χρυσό, ενώ διακρίνεται για τη μινιμαλιστική, συντηρητική αισθητική του, ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την Breguet.

    Το βαθύ μπλε χρώμα, σύμφωνα με το Hodinkee, αντλεί έμπνευση από τους δείκτες του κλασικού 5177, ενός από τα πιο γνωστά σύγχρονα ρολόγια της εταιρείας. Στο συγκεκριμένο ρολόι, οι δείκτες είναι κατασκευασμένοι από ρόδιο και κάνουν μία ωραία οπτική αντίθεση με το μπλε του καντράν που προσφέρει βελτιωμένη αναγνωσιμότητα.

    Στο κάτω μέρος του ρολογιού υπάρχει μία «μυστική υπογραφή», την οποία έχουμε δει σε ορισμένα ρολόγια της Breguet από το 1795 μέχρι σήμερα και η οποία δε φαίνεται απλά κοιτώντας το καντράν, αλλά πρέπει κανείς να κοιτάξει προσεκτικά και να το γείρει προς το φως για να τη δει.

    Η καλίμπρα 777Q αποτελεί μία σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ωρολογοποιίας. Όμορφα διακοσμημένη και με τελείωμα από αυτά που χαρακτηρίζουν τα ρολόγια της Breguet, αλλά με ορισμένα εξαρτήματα από πυρίτιο που την κάνουν ανθεκτικότερη στο μαγνητισμό και βοηθούν στη λειτουργία της με λιγότερη λίπανση. Η καλίμπρα 777Q τρέχει σε συχνότητα 4 Hz και διαθέτει απόθεμα ενέργειας 55 ωρών.

    Η τιμή λιανικής του ρολογιού είναι στα 23.700 δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ