• Portraits.gr

    Chanel Code Coco: Κάτι περισσότερο από ρολόι, κάτι περισσότερο από κόσμημα


    Τα ρολόγια δεν είναι ασφαλώς ο κύριος τομέας δραστηριότητας της Chanel, όμως τα τελευταία χρόνια η εταιρεία δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερα γι’ αυτά.

    Η αρχή έγινε πριν από μερικά χρόνια με το Boy.Friend και ακολούθησε το Monsieur, το πρώτο ανδρικό ρολόι της Chanel, σε σχεδιασμό του μεγάλου Romain Gauthier. Ακολούθησαν το γυναικείο Première Camélia Skeleton και το Caliber 2, αλλά και το γυναικείο CODE COCO με κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, σε εκδόσεις με ή χωρίς διαμάντια στην στεφάνη.

    Το ρολόι αυτό είναι εμπνευσμένο από την εμβληματική τσάντα Chanel 2.55 και, κατά κάποιον τρόπο, σύμφωνα με το Hodinkee, θυμίζει ρολόι Piaget της δεκαετίας του ’70 με τον τρόπο που το ατσάλινο μπρασελέ παίζει σημαντικό ρόλο στο όλο σχέδιο.

    Το μαύρο, παραλληλόγραμμο καντράν είναι διαστάσεων 38,1 x 21,5 χιλιοστών και από πίσω του κρύβεται ένας μηχανισμός quartz υψηλής ακρίβειας.

    Το καντράν διαιρείται στα δύο με μία περιστρεφόμενη μεταλλική μπάρα που αποκαλύπτει την ώρα, όταν είναι κάθετη ως προς το μπρασελέ, ή την κρύβει, όταν είναι παράλληλη προς αυτό. Ένας ασυνήθιστος και διακριτικός τρόπος ώστε η ιδιοκτήτριά του να βλέπει την ώρα.

    Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που βλέπουμε γυναικείο ρολόι με μηχανισμό απόκρυψης της ώρας. Τη δεκαετία του 1930, το Cadenas της Van Cleef & Arpels ήταν το πρώτο ρολόι με κρυμμένο καντράν.

    Έστω κι αν ο μηχανισμός είναι quartz, το design του CODE COCO είναι εξαιρετικό και δίνει ιδιαίτερη αξία σε αυτό το ρολόι, που ισορροπεί ανάμεσα στο ρολόι και το κόσμημα.



    ΣΧΟΛΙΑ