• Portraits.gr

    Cartier Révélation d’Une Panthère: Ένα έργο τέχνης που γίνεται ακόμα καλύτερο


    Ένα από τα ρολόγια που ξεχώρισαν στην περσινή έκθεση ωρολογοποιίας SIHH 2018 ήταν το Révélation d’Une Panthère, της Cartier. Και δεν ξεχώρισε μόνο για την εντυπωσιακή του εμφάνιση, αλλά και για την καινοτομία και τη δημιουργικότητα που επέδειξε στη δημιουργία του η Cartier.

    Στη φετινή έκθεση, η Cartier παρουσίασε μία νέα, μαξιμαλιστική εκδοχή του ίδιου ρολογιού που αντικαθιστά τις μικρές χρυσές σφαίρες που αιωρούνται γύρω από το καντράν με μικρά διαμάντια και το κροκό λουράκι με ένα διαμαντένιο μπρασελέ.

    Η βασική ιδέα είναι η ίδια, αλλά με πολύ περισσότερα διαμάντια.

    Στη διαμαντένια εκδοχή του Révélation d’Une Panthère, ανάμεσα στο μαύρο καντράν και τον εξωτερικό κρύσταλλο βρίσκονται 650 μικρά διαμαντάκια, τα οποία, όταν κουνάμε το χέρι για να δούμε την ώρα, αιωρούνται μέσα σε μία πατενταρισμένη υγρή ουσία μέσω αόρατων καναλιών κάτω από τον κρύσταλλο, ώστε να σχηματίσουν στιγμιαία τη μορφή ενός πάνθηρα.

    Το ρολόι είναι μηχανικό, τροφοδοτούμενο από την καλίμπρα 430 MC, έναν χειροκίνητο μηχανισμό βασισμένο στον Piaget 430P, με συχνότητα 3 Hz και απόθεμα ενέργειας 36 ωρών.

    Το ρολόι διαθέτει συνολικά 1.289 διαμάντια, 19,39 καρατίων στο σύνολο.

    Όπως αναφέρει το Hodinkee, το διαμαντένιο Révélation d’Une Panthère μας θυμίζει πως όσο σοβαρά κι αν παίρνουμε τα ρολόγια, μπορούν πάντα να αποτελούν πηγή έκπληξης και ενθουσιασμού. Και όταν μιλάμε για αυτό το είδος ωρολογοποιίας, κανείς δεν τα καταφέρνει καλύτερα από την Cartier.

    Το Révélation d’Une Panthère με τα διαμάντια κοστολογείται στα 249.000 δολάρια και είναι περιορισμένο σε 40 αριθμημένα κομμάτια, τα οποία είναι διαθέσιμα κατόπιν ραντεβού σε συγκεκριμένα καταστήματα της Cartier.



    ΣΧΟΛΙΑ