• Κοινωνία

    Τέλος στις αγορές click away και click inside από 14 Μαΐου

    • NewsRoom


    Χωρίς τη μέθοδο του click away και του click inside θα λειτουργούν τα καταστήματα από τις 14 Μαΐου. Ωστόσο, θα υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των πελατών και τα μέτρα για τον κορονοϊό θα μας ακολουθούν για αρκετό καιρό ακόμη.

    Τα παραπάνω δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στο ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Επίσης, θα επανεξεταστεί το ζήτημα των SMS και όσον αφορά το τρίωρο που έχουν στη διάθεση τους οι καταναλωτές δεν έχει ληφθεί προς το παρόν κάποια απόφαση.

    «Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα.

    Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί σήμερα. Από τις 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

    Την ίδια ημερομηνία επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

    Από τις 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

    Παράλληλα, στο τραπέζι των συζητήσεων της επιτροπής αναμένεται να τεθεί και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων του Πολιτισμού καθώς η κυβέρνηση κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση. Ημερομηνία κλειδί είναι η 15η Μαΐου όταν και ανοίγει ο τουρισμός και οι υπερτοπικές μετακινήσεις.

    Με δεδομένη έτσι την άφιξη τουριστών στη χώρα η κυβέρνηση πρότεινε το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου. Στη συνέχεια, μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Μαΐου η κυβέρνηση προτείνει να ανοίξουν τα θερινά σινεμά. Τονίζεται όμως ότι δεν θα δοθεί πράσινο φως για άνοιγμα στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες και στους πολυκινηματογράφους.

    Σημειώνεται πάντως ότι για όλες τις δραστηριότητες, στις οποίες ενδεχομένως θα δοθεί το πράσινο φως για επαναλειτουργία (μουσεία, σινεμά, θέατρα, συναυλίες), θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους παρευρισκομένους.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού, αναμένεται να ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό όπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητες (μάσκες, self test).

    Διαβάστε επίσης

    Σήμερα η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων – Οι ημερομηνίες για άνοιγμα Πολιτισμού και Αθλητισμού



    ΣΧΟΛΙΑ