• Κοινωνία

    Πίσω στη φυλακή ο Άρης Φλώρος! Αναιρέθηκε το βούλευμα αποφυλάκισης του


    Μόνο λίγες ημέρες διήρκησε η ελευθερία του Άρη Φλώρου. “Σπάζοντας” κάθε ρεκόρ ταχύτητας, η ελληνική Δικαιοσύνη μέσα σε μόνο λίγες ώρες ακύρωσε το βούλευμα αποφυλάκισης του νεαρού επιχειρηματία και διέταξε την άμεση σύλληψη του.

    Ο 39χρονος προσήχθη από αστυνομικούς αργά το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα που διασταυρωμένες πληροφορίες έλεγαν ότι ακόμα δεν είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου, δηλαδή ακόμα δεν είχε δημοσιευθεί η νέα δικαστική απόφαση που στέλνει τον Φλώρο πίσω στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της πρωτόδικης καταδίκης του για το σκάνδαλο των Energa-Hellas power.

    Με διαδικασίες εξπρές, το Συμβούλιο Εφετών της Χαλκίδας συνεδρίασε νύχτα και αποφάσισε να “εξαφανίσει” το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελιοδικών το οποίο είχε δεχθεί την πιστοποίηση του ΚΕΠΑ με την αναγραφόμενη αναπηρία σε ποσοστό 70% και είχε διατάξει την υπό όρους απόλυση του 39χρονου βάσει των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

    Με πρωτόγνωρα γρήγορες διαδικασίες, το Συμβούλιο Εφετών συνεδρίασε μόλις λίγες ώρες μετά την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας. Εξέτασε τα στοιχεία της δικογραφίας και έκρινε ότι δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένο το σκεπτικό του βουλεύματος που άνοιξε την πόρτα της φυλακής στον πρωτόδικα καταδικασμένο σε κάθειρξη 21 ετών επιχειρηματία.

    Το… θρίλερ της σύλληψης

    Σαν κακογραμμένο σενάριο αστυνομικής ταινίας εξελίχθηκε η χθεσινή μεγάλη νύχτα για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Energa.

    Ο επιχειρηματίας φέρεται να προσήχθη σε αστυνομικό τμήμα και μετά στη ΓΑΔΑ ως ύποπτος φυγής ή για εξακρίβωση στοιχείων. Ο επιχειρηματίας τηλεφώνησε στους δικηγόρους του για να τους ενημερώσει ότι συνελήφθη και για πολύ ώρα από τότε, η… τύχη του αγνοείτο. Δεν απαντούσε ούτε στο κινητό του τηλέφωνο.

    Στη δικηγόρο του που έφτασε στη ΓΑΔΑ δεν της επετράπη η είσοδος, με το αιτιολογικό ότι ακόμα δεν είχε προσαχθεί ο 39χρονος. Ακριβώς την ίδια ώρα, το δικαστικό συμβούλιο στη Χαλκίδα ακόμα δεν είχε εκδώσει καμία απόφαση αναίρεσης του βουλεύματος αποφυλάκισης.

    Γύρω στα μεσάνυχτα, το βούλευμα δημοσιεύθηκε και ο εισαγγελέας Εφετών έδωσε εντολή στην αστυνομία να μετατρέψουν την μέχρι τότε προσαγωγή σε σύλληψη.

    Η έφεση

    Ο προϊσταμένος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρος Σοφουλάκης, εδώ και μέρες και μετά το θόρυβο που ξέσπασε, ζήτησε τη δικογραφία για να μελετήσει το ενδεχόμενο έφεσης και την παρέλαβε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, ο οποίος ήταν ο πρώτος που διέταξε έρευνα (ποινική).

    Χθες έφτασε στα χέρια του κ. Σοφουλάκη και η σχετική παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου , Χαράλαμπου Βουρλιώτη για την άσκηση έφεσης.

    Κατά τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, το βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» είναι και το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας “είναι αόριστο , ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%”.

    Κατά τον κ.Βουρλιώτη, στο πιστοποιητικό δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση και άλλο 35% σε ήπιο αποφρακτικό σύνδρομο, τα οποία ποσοστά αναιτιολόγητα αθροίζοντας για να καταλήξουν στο ποσοστό του 70%.

    Επισημαίνει ακόμα ο εισαγγελέας ότι δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.

    Στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών με αστυνομική συνοδεία

    Την επιστροφή του Άρη Φλώρου στις φυλακές Χαλκίδας διέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας.

    Ενώπιον της προσήχθη πριν από λίγη ώρα ο 39χρονος επιχειρηματίας, με αστυνομική συνοδεία που παρέπεμπε σε μεταγωγή… τρομοκράτη. Μοτοσυκλετιστές και περιπολικά συνόδευαν το συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας που μετέφερε τον Φλώρο στα άδεια δικαστήρια της Ευελπίδων.

    Η εισαγγελέας εκτέλεσε το διατακτικό του νέου βουλεύματος και αποφάσισε την κράτηση του επιχειρηματία στις φυλακές της Χαλκίδας, απ’ όπου είχε λάβει το αποφυλακιστήριό του στα μέσα Αυγούστου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνελήφθη ο Άρης Φλώρος – Τώρα συνεδριάζει το δικαστικό συμβούλιο για το νέο βούλευμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Η υπογραφή μου έχει πλαστογραφηθεί», καταγγέλλει η γιατρός στην υπόθεση Φλώρου



    ΣΧΟΛΙΑ