• Κοινωνία

    Πολεμος στο διαδίκτυο: Δίνετε ψεύτικα ονόματα λένε στους Anonymous

    • NewsRoom


    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος ISIS-  Anonymous στο cyberspace με ανταλλαγές απειλών και δολιοφθοράς. Η εκστρατεία των Anonymous  να αποκαλύψει τις πραγματικές ταυτότητες των Isis στο διαδίκτυο και να κλείσει τους λογαριασμούς τους στο twitter φαίνεται ότι έχει και παράπλευρες απώλειες. Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες χρηστών κοινωνικών δικτύων, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους ενώ δεν έχουν σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση.

    Οι hacktivists έχουν εντοπίσει και κατεβάσει περισσότερους από 5.500 λογαριασμούς των ISIS στο twitter με εκστρατεία που είχαν ξεκινήσει από την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo η οποία στη συνέχεια είχε ατονήσει. Όπως προκύπτει, όμως , οι Anonymous  έχουν προβλήματα με την ταυτοποίηση των αληθινών προσώπων κάτι που συνέβη και με τον εντοπισμό των μελών οργάνωσης που ισχυρίζονταν ότι είναι η συνέχεια της Ku Klux Klan. Πολλές όμως από τις ταυτότητες των μελών τους αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αληθινές.

    Εντωμεταξύ, με νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα οι Anonymous ορκίστηκαν να συνεχίσουν να χακάρουν το ISIS για να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο του σκύλου της αστυνομίας, που σκοτώθηκε χθες από τους τρομοκράτες κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Παρίσι.

    Μία ημέρα μετά τον θάνατο του βελγικού λυκόσκυλου Ντίζελ στη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, στο προάστιο του Saint-Denis βόρεια του Παρισιού, οι Αnonymous δημοσίευσαν ακόμη ένα βίντεο. ” Μπορούμε να βοηθήσουμε όμως και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε. Αγαπάμε του ανθρώπους, αγαπάμε εσάς, αγαπάμε την Ντίζελ, αγαπάμε τον Λίβανο, αγαπάμε το Παρίσι.

    Στεκόμαστε για εσάς και αυτή τη στιγμή αυτό σημαίνει ότι κάνουμε ότι μπορούμε ενάντια στο Ισλαμικό κράτος. Θα το κάνουμε με ή χωρίς εσάς, όπως πάντα, αλλά εκτιμάμε την υποστήριξή σας..”



    ΣΧΟΛΙΑ