• Κοινωνία

    ΗΠΑ: Στις 1,314 εκατ. οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας


    Σε υψηλό επίπεδο παρέμειναν οι αμερικανικές αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας, καθώς έφτασαν τις 1,314 εκατ. για την εβδομάδα μέχρι τις 4 Ιουλίου, χαμηλότερα από τον προηγούμενο αριθμό αιτήσεων των 1,413 εκατ. πριν από μία εβδομάδα.

    Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 1,375 εκατ. αιτήσεις ενώ να σημειωθεί ότι στα τέλη Μαρτίου οι αιτήσεις διαμορφώθηκαν στο ιστορικό υψηλό των 6,867 εκατομμυρίων και έκτοτε υποχωρούν σταδιακά παραμένοντας όμως άνω του ενός εκατομμυρίου.

    Η μειωμένη ζήτηση και η εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ κρατούν σε υψηλό επίπεδο τις αμερικανικές αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει εύθραυστη παρά την αύξηση-ρεκόρ των θέσεων εργασίας τον Ιούνιο.

    Με την οικονομία να έχει περιέλθει σε ύφεση τον Φεβρουάριο, ακόμη και πριν από τα shutdowns, ορισμένες επιχειρήσεις δυσκολεύονται με την ζήτηση, επιδεινώνοντας το δεύτερο κύμα απολύσεων.

    Από τις επιχειρήσεις λιανικής μέχρι τις αεροπορικές εταιρείες, ανακοινώνονται περικοπές θέσεων εργασίας και αναστολή εργασιών.



    ΣΧΟΛΙΑ