Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δίκη Λιγνάδη: Μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τον βιασμό ανηλίκου

Δημήτρης Λιγνάδης

Δημήτρης Λιγνάδης

Μπροστά στο βιασμό του 17χρονου φίλου του από τον Δημήτρη Λιγνάδη υποστήριξε ότι ήταν μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Τον βίασε μπροστά μου. Εγώ φοβήθηκα και έφυγα τρέχοντας. Ντρέπομαι που δεν αντέδρασα για να τον βοηθήσω. Έπρεπε να αντιδράσω. Λυπάμαι πάρα πολύ. Ήθελα να καταθέσω στο δικαστήριο για να δικαιώσω τον φίλο μου», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Ο νεαρός υποστήριξε ότι  συναντήθηκε πέντε φορές με τον κατηγορούμενο ηθοποιό έξω ή στο σπίτι του, με παρέα και μία φορά μόνος του.

Στο δικαστήριο περιέγραψε:

«Την 5η φορά που συνάντησα τον κατηγορούμενο ήταν σπίτι του. Ήμουν μόνο εγώ και ο Π (καταγγέλλων)… Μετά από λίγο έρχεται ο Τ και ο Σ (δεύτερος μηνυτής). Υπήρχε ερωτική διάθεση ανάμεσα σ´ εμένα και τον Π. Πήγαμε στο υπνοδωμάτιο να συζητήσουμε. Μετά από λίγα λεπτά βλέπω τον κατηγορούμενο να μπαίνει γρήγορα στο δωμάτιο. Ήταν  γυμνός και όρμησε καταπάνω μας. Πιάνει τον Π, κατεβάζει απότομα το παντελόνι και τον βιάζει. Πάνω μου. Πάνω μου. Ήρθε πολύ γρήγορα με βία. Ξεγλίστρισα και έφυγα τρέχοντας από το δωμάτιο. Φοβήθηκα, είχα παγώσει, έπαθα σοκ, είχα φρικάρει.

Πρόεδρος : Πώς είχατε παγώσει; Αφού βγήκατε από το δωμάτιο, αντιδράσατε;

Μάρτυρας : Δεν πίστευα αυτό που είχε συμβεί. Παρέμεινα στο σαλόνι γιατί ήθελα να δω τον Π. να βγαίνει από το δωμάτιο. Οι άλλοι δύο που βρίσκονταν στο σαλόνι, δεν κατάλαβαν κάτι. Σκεφτόμουν εάν ήταν φυσιολογικό ή όχι

Πρόεδρος : Τι εννοείτε;

Μάρτυρας : Όλο αυτό που είδα.

Πρόεδρος : Σας φαινόταν φυσιολογικό;

Μάρτυρας : Όχι. Φοβήθηκα. Μπορούσε να μου κάνει κι εμένα κακό. Το έβλεπα να γίνεται. Δεν το συζήτησα με κανέναν. Το μόνο που μπόρεσα να παρατηρήσω στη συμπεριφορά του Π… ήταν να έχει αποστροφή, να δείχνει πόνο.

Πρόεδρος : Του είπε ο Π… δεν θέλω να συνεχίσεις;

Μάρτυρας : Δεν πρόλαβε ούτε να μιλήσει ο Π…

Πρόεδρος : Δεν είδατε αν προσπαθούσε να τον πετάξει από πάνω του;

Μάρτυρας : Ο Π…ήταν πάρα πολύ λεπτός δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ήταν βιασμός. Έγινε πάνω στο σώμα μου!

Εισαγγελέας : Τι φοβηθήκατε;

Μάρτυρας : Τον κατηγορούμενο. Θα μπορούσε να βιάσει κι εμένα

Εισαγγελέας : Μα ήσασταν δύο και ήταν ένας.

Μάρτυρας : Δεν έχει σημασία, είχε την εμπειρία, τη σωματική δύναμη.

Εισαγγελέας : Δεν θα μπορούσατε να αντιδράσετε;

Μάρτυρας : Εκείνη τη στιγμή το μόνο που μου πέρασε από το μυαλό ήταν να σωθώ από αυτήν την κατάσταση».

Ο  4ος καταγγέλλων υποστηρίζει  πως το 2015, σε ηλικία 17 ετών, όταν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης τον φιλοξενούσε στο σπίτι του, τον βίασε 2 φορές.

Η δίκη συνεχίζεται στις 27 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Λιγνάδη: Άφαντος ξανά ο τρίτος καταγγέλλοντας – Τι αποφάσισε το δικαστήριο