Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Real Estate

Βίλες προς ενοικίαση σε Μύκονο και Σαντορίνη σε τιμές που δεν θα ξαναδούμε

Με μεγάλες μειώσεις, σε σχέση με πέρσι, διαπραγματεύονται προς μίσθωση για τις καλοκαιρινές διακοπές οι εξοχικές βίλες σε δύο από τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, την Μύκονο και την Σαντορίνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών E-Real Estates.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συγκυρίας είναι ότι δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για πραγματικές πληρότητες και αυτό γιατί δεν φαίνεται, σύμφωνα με όσα σημειώνει ο Θέμης Μπάκας, πρόεδρος του E-Real Estates, να τηρούνται πολιτικές ακύρωσης, όπως σε κάθε νορμάλ τουριστική σεζόν.

Με άλλα λόγια, μέχρι στιγμής, καθώς ακόμα υπάρχει αβεβαιότητα για το πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες τουρισμού και οι μεταφορές, οι κρατήσεις γίνονται με ευέλικτη πολιτική ακύρωσης, δηλαδή μη κλειδωμένες κρατήσεις, που μπορούν να ακυρωθούν ακόμη και 24 ώρες πριν την τοπική ώρα άφιξης και να επιστραφεί εξ ολοκλήρου το κόστος διανυκτέρευσης.

Όπως εκτιμάται, η εικόνα στα δύο αυτά νησιά το καλοκαίρι θα διαμορφωθεί από την προσέλευση που θα υπάρξει από ξένους τουρίστες, με την σεζόν να ξεκινά ουσιαστικά από τον Ιούλιο. Το νησί των ανέμων και το νησί του ηφαιστείου απευθύνονται όλα αυτά τα χρόνια σε επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων, με τα ακίνητα και στα δύο νησιά να διατηρούν μια ξεχωριστή θέση στο σύνολο της εγχώριας κτηματαγοράς.