• Portraits.gr

    «Το να είσαι “η μόνη” είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεται μόνο από τη ρίζα του»: Πώς η Sumati Sharma φέρνει την ισότητα στο χώρο εργασίας

    • Στεφανία Παπαδημητρίου


    Η NASA ανακοίνωσε πως, με την αποστολή Artemis, το 2024 θα περπατήσει η πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι. Πρόκειται για την πρώτη φορά από το 1972 που οι αστροναύτες θα επισκεφθούν τη Σελήνη, αποφασισμένοι να φτάσουν τις επιστημονικές τους ανακαλύψεις στο επόμενο επίπεδο.

    «Επιστρέφουμε για επιστημονικές ανακαλύψεις, οικονομικό πλεονέκτημα και έμπνευση για την επόμενη γενιά εξερευνητών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του διαστημικού οργανσιμού, Jim Bridenstine. Πρόσθεσε ότι «θέτουμε τα θεμέλια για τα πρώτα ανθρώπινα βήματα στον Κόκκινο Πλανήτη».

    Κι όμως, παρά την τεράστια πρόοδο της κοινωνίας, την τεχνολογική εξέλιξη και τα επιτεύγματα των ειδικών, ο χώρος της αεροπορίας και του διαστήματος παραμένει ανδροκρατούμενος. Βρισκόμαστε στο 2020 και εξακολουθούμε να διαβάζουμε για τη «μοναδική γυναίκα» που δραστηριοποιείται σε τέτοιους τομείς, ενώ οι άνδρες είναι αμέτρητοι. Η Sumati Sharma, είναι αποφασισμένη να το αλλάξει αυτό.

     

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ