• Portraits.gr

    Τίνα Μαυράκη (ΔΣ Mytilineos): Η έλλειψη γυναικών σε υψηλές θέσεις δεν είναι ζήτημα ικανότητας, αλλά θέμα ευκαιρίας

    • Mαρίνα Πρωτονοταρίου


    Η Τίνα Μαυράκη είναι μια διαπρεπής Ελληνίδα που ζει τα τελευταία 22 χρόνια στο Λονδίνο, και είναι μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της Μυτιληναίος. Aφού πέρασε από θέσεις κλειδιά σε εταιρείες κολοσσούς, από τη Noble μέχρι τη Morgan Stanley, από το 2008 έχει τη δική της συμβουλευτική εταιρία, με την οποί παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Κυβέρνηση της Ινδίας και την Πολιτεία της Maharashtra σχετικά με την πολιτική για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη ρύθμιση των τιμολογίων ηλιακής ενέργειας.

    Η πορεία της σε ανώτερες θέσεις για σειρά ετών, στον ανδροκρατούμενο κλάδο των αγορών και των commodities διαψεύδει κάθε αίσθηση ότι οι γυναίκες απουσιάζουν από τις υψηλές θέσεις.

    Η ίδια τονίζει ότι η έλλειψη γυναικών σε υψηλές θέσεις δεν είναι ζήτημα ικανότητας ή κινήτρου, αλλά θέμα ευκαιρίας σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ο ανταγωνισμός γίνεται πολύ σκληρός και οι ευκαιρίες πολύ επιλεκτικές καθώς ανεβαίνουμε στα υψηλότερα επίπεδα ιεραρχίας, εξηγεί και τονίζει ότι σήμερα οι εταιρείες έχουν όλους τους τρόπους να παρακολουθούν αν δίνεται ισότιμη πρόσβαση στις ευκαιρίες και όταν το κάνουν, κερδίζουν αξιοπιστία αλλά και κερδοφορία.

    Κατά την άποψή της, οι επίσημες ποσοστώσεις για τη γυναικεία συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια προσφέρουν μια κατάλληλη λύση για τη γυναικεία ενδυνάμωση και θεωρεί ότι η ώρα είναι κατάλληλη για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε να μπουν ήπιες ποσοστώσεις και στις εκτελεστικές λειτουργίες.

     

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ