• Portraits.gr

    Nancy Pelosi: Η ισχυρή γυναίκα της πολιτικής

    • portraits


    To Δεκέμβριο του 2018, έφτασε στο Λευκό Οίκο για μία συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump. Στη συζήτησή τους, η οποία μεταδόθηκε στην τηλεόραση, εκείνος προσπαθούσε διαρκώς να τη μειώσει, αποκαλώντας τη «Nancy» και υπενθυμίζοντας τόσο στους παρευρισκομένους στο Οβάλ Γραφείο όσο και σ’ εκείνους που παρακολουθούσαν από το σπίτι, πως της χρειάζονταν 218 ακόμη ψήφοι για να ανακτήσει το ρόλο της ομιλήτριας και ήταν «σε μία κατάσταση στην οποία δεν είναι εύκολο για εκείνη να μιλάει».

    Η απάντησή της ήταν αποστομωτική. «Κύριε Πρόεδρε, σας παρακαλώ να μην προσδιορίζετε τη δύναμη που φέρνω σε αυτή τη σύσκεψη.»

    Η Nancy Pelosi μεγάλωσε στη Βαλτιμόρη, σε μία οικογένεια αφοσιωμένη στην παράταξη των Δημοκρατικών. Ο πατέρας της, Δήμαρχος Thomas D’ Alesandro Jr, την είχε χρίσει υπεύθυνη για τη διαχείριση του βιβλίου με τα ονόματα εκείνων που του χρωστούσαν κάποια υποχρέωση, ενώ ήταν μόλις 12 ετών όταν πήγε στο πρώτο της Εθνικό Συνέδριο Δημοκρατικών.

    Γνώρισε το σύζυγό της, Paul, στο Πανεπιστήμιο Georgetown όπου σπούδαζαν. Μέχρι το 1969 που μετακόμισαν στο Σαν Φρανσίσκο, είχαν αποκτήσει πέντε παιδιά. Εκείνος ήταν τραπεζίτης κι εκείνη ασχολούνταν με τα οικιακά, ιδρύοντας ένα σωματείο του Δημοκρατικού Κόμματος στο σπίτι.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ