• Portraits.gr

    Meg Whitman: Η πρώην CEO του eBay που δεν της χαρίστηκε τίποτα

    • Στεφανία Παπαδημητρίου


    Βρίσκεται στο χώρο των επιχειρήσεων εδώ και 40 χρόνια. Έχει ηγηθεί κολοσσών, όπως το eBay και η Hewlett-Packard σε σημαντικές και μεταβατικές περιόδους, ενώ κατάφερε να βγάλει δισεκατομμύρια. Το 2010 έθεσε υποψηφιότητα για την κυβέρνηση της California και κάλυψε σχεδόν μόνη της τα έξοδα της προεκλογικής της εκστρατείας, τα οποία άγγιζαν τα 150 εκατομμύρια δολάρια. Ο λόγος για τη Meg Whitman.

    Σήμερα, ασχολείται με μία πλατφόρμα streaming, την Quibi.

    Γεννήθηκε το 1956 στη Νέα Υόρκη και η οικογένειά της άνηκε στην «ελίτ» της Βοστόνης, τους Boston Brahims, όπως ήταν γνωστοί.

    Η ίδια ασχολούταν με τα σπορ ως παιδί, παίζοντας τέννις και λακρός, ενώ συμμετείχε σε αγώνες κολύμβησης και το καλλιτεχνικού πατινάζ. Επιπλέον, ήταν εξαιρετική μαθήτρια: Αποφοίτησε από το Λύκειο ένα χρόνο νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

    Αρχικά ήθελε να γίνει γιατρός και πέρασε στο Πανεπιστήμιο Princeton για να ακολουθήσει το όνειρό της. Όταν, όμως, πέρασε ένα από τα φοιτητικά της καλοκαίρια πουλώντας διαφημίσεις του περιοδικού της σχολής, αποφάσισε να τραβήξει διαφορετικό μονοπάτι. Σπούδασε, λοιπόν, Οικονομικά και συνέχισε με ένα ΜΒΑ στο Harvard.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ