• Portraits.gr

    Lynn Forester de Rothschild: Ένας δεκάλογος για την ανάκαμψη του καπιταλισμού

    • portraits


    Κρυφοί λογαριασμοί στην Ελβετία, αποκαλύψεις για πολιτικούς που καταχράζονται δημόσιο χρήμα, συνωμοσίες. Από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση του 2008, οι τραπεζίτες που κινούν τα νήματα της οικονομίας, οδηγώντας τη σε σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή, αμαύρωσαν το όνομα του καπιταλιστικού συστήματος. Ξαφνικά, οι λέξεις «κέρδος» και «πλούτος» απέκτησαν αρνητική χροιά.

    Και τα σκάνδαλα εμφανίζονταν το ένα μετά το άλλο. Από την μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, HSBC, η οποία κατηγορήθηκε πως βοηθούσε τους σημαντικούς της πελάτες να φοροδιαφύγουν, γλιτώνοντας εκατομμύρια δολάρια, μέχρι το Facebook και τη Google που έκαναν ό, τι περνούσε από το χέρι τους για να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη φορολογία τους, σχεδόν καθημερινά έβγαινε κάτι νέο στην επιφάνεια.

    «Όπως κάθε επανάσταση “τρώει” τα παιδιά της, έτσι κι ο φονταμενταλισμός της αγοράς μπορεί να καταβροχθίσει το κοινωνικό κεφάλαιο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη δυναμική, μακροπρόθεσμη ανάκαμψη του καπιταλισμού», είδε δηλώσει το 2014 ο Διευθυντής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney.

     

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr 



    ΣΧΟΛΙΑ